Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Förlust i toppmötet för U18

Ettan mot tvåan i serien drabbades samman i Southampton. Det slutade med en tung förlust för Uniteds U18, där hemmalaget från söder vann rättvist med 2-1.

United var det spelförande laget men det var Southampton som skapade de flesta farligheterna och leder rättvist med 1-0 efter första halvlek.

Tidigt i andra utökar Southampton sin ledning till 2-0. United har fortsatt mycket boll men lyckas inte skapa några större farligheter. Först när United gör ett dubbelbyte med 20 minuter kvar får man lite energi och Pereira kan snyggt sätta reduceringen med ett skott utanför straffområdet bara några minuter efter bytena. United försöker etablera lite tryck sista 15 och är stundtals nära men räcker inte riktigt till.

United är bra med bollen men kom inte igenom ett lågt försvarande Southampton som kontrade bra mot en osäker backlinje i United. Ska dock sägas att målvakten Gollini var bra och förmodligen Uniteds bästa spelare, övriga Unitedspelare hade ingen av sina bättre dagar även om det var kul att se 16 åriga Pereira göra ett mycket vackert mål.

Southampton U18 – Manchester United U18 2-1 (1-0)
Uniteds mål: Andreas Pereira (73)
United: Gollini – Love, McNair, Grimshaw, Rowley – Weir, Pearson, Daehli, Pereira, Rudge (Harrop 70) – Byrne (Gorre 70).