Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jones and Morrison

Tisdagsmorgonen bjöd på två nyheter vi tar en närmare titt på.
Först tar vi spelaren som betyder någonting för United i dag. Phil Jones sägs vara nära en comeback efter att skadat sig här och där under sommaren. Han spelade sin senaste match 26 maj, då för England mot Norge.
Det är snart fem månader sedan.
Goal.com – ännu en av dessa nätsidor som gissar på åtminstone hälften av sina stories – skriver att Jones är tre veckor från en återkomst och att han siktat in sig på Chelsea som sin första match. Jag utgår ifrån att vi snackar om Chelsea i cupen då.
Jones är saknad. I alla fall den Jones vi såg förra hösten då han var fenomenal med sina monsterlöpningar från backplats. Han fick spela mer än säkert var planerat på grund av skador och såg inte särskilt pigg ut under våren och jag kan tänka mig att dels det täta spelandet och dels steget upp till Uniteds träningsregim spelar in när vi snackar skador.
Oavsett om han är tillbaka i slutet av oktober eller i november kan vi ändå inte räkna med eller hoppas på någon jätteform förrän runt jul. Det tar sin lilla tid att spela in sig i Premier League-tempot igen.
* Den andra nyheten som gör oss lite sorgsna och samtidigt oundvikligt skadeglada är att Ravel Morrisons fotbollsframtid fortsätter att ramla ner mot avgrunden.
Grabben sägs ju vara den största talang som kommit fram i United sedan Paul Scholes och det säger inte lite.
Skillnaden mellan Scholes och Morrison utanför planen kunde dock inte vara större. Kan ni föreställa er our Ginger Ninja stoltsera med det här på sitt cv:
– Bötfälld för att ha slängt ut sin flickväns telefon genom fönstret efter ett bråk.
– Villkorligt dömd för att ha skrämt vittnen inför en rättegång.
– Varnad av polisen för att ha attackerat sin mamma.
– Rio Ferdinand fick på Twitter gå ut och förneka att Morrison stulit hans klocka på träningsanläggningen.
– Struntat i att komma till träningar alternativt ramla in för sent.
Grabben såldes till West Ham där han spelade tio minuter förra säsongen. Sen hamnade han i bråk med Big Sam och lånades ut till Birmingham. Som i sin tur nu inte heller vill ha honom kvar och ställt honom utanför truppen de senaste tre matcherna.
Man kan ju bli förbannad för mindre. Tänk att ha den talangen och så bara slänga bort den för att man inte har skallen med sig. Men det måste vara något riktigt fel när till och med Alex ger upp en spelare.
* Och i Newcastle är man förbannade över att FA inte stängde av van Persie. Men inget utspel om glädjen i att Tioté slapp bestraffning efter stampningen på Cleverley.
Dubbelmoral anyone?
* Och i Liverpool håller Brendan Rodgers så sakteliga på att förvandlas till King Kenny när han tar Suarez i försvar.
“I find it incredible that very little focus has been placed on the fact Luis was the victim of a stamping incident within the first five minutes.
“There seems to be one set of rules for Luis and another for everyone else.”
I love it! Keep going B-Rod!