Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedspelare på landslagsuppdrag

Den riktiga fotbollen tar ett uppehåll för landslagsfotboll, något som givetvis betyder att många Unitedspelare lämnar Manchester. Den här gången är det mest intressanta att Darren Fletcher, Angelo Henriquez och Joshua King är uttagna till sina respektive landslag.

Den här gången är det framför allt VM-kval (fredag och tisdag) och playoff till U21-EM (torsdag/fredag och tisdag) som gäller. Men vi noterar också enstaka träningsmatcher.

Landslagsdebut för Henriquez?
Uniteds chilenska nyförvärv Angelo Henriquez, som ännu inte debuterat i a-laget, har överraskande blivit uttagen till det chilenska landslag som ska spela VM-kval mot Ecuador (b) och Argentina (h). Det är första gången Henriquez har blivit uttagen till a-landslaget och chansen finns alltså att han får debutera, även om jag gissar att han får nöja sig med att se och lära. Henriquez har gjort 14 mål på 10 matcher för Chiles U20-landslag och gjorde också mål i sin enda U23-landskamp.

”Tyvärr har vi viktiga spelare skadade,” sa Henriquez. ”Det har fungerat till min fördel och jag hoppas få spela. Annars kommer jag att fortsätta att arbeta på samma sätt för att kallas upp igen. Det är inte vad jag förväntade mig, jag var redo för att spela med U20-landslaget. Jag har jobbat hårt och intensivt i England. Mentalt är det en enorm motivation att komma och spela med det chilenska landslaget.”

Landslagscomeback för Fletcher
Darren Fletcher har spelat boll för United och därmed blir han automatiskt ett alternativ för Skottland. VM-kval väntar mot Wales (b) och Belgien (b). Vi får hoppas på speltid, vilket borde hjälpa Fletchers comeback.

Ny landslagschans för King
Man behöver inte spela i Uniteds a-lag för att spela i a-landslag. Joshua King tar plats i den norska truppen inför VM-kvalmatcherna mot Schweiz (b) och Cypern (b). Vi tror på speltid för King, kanske till och med en startplats.

Övriga a-landslagsspelare
England spelar VM-kval mot San Marino (h) och Polen (b). Fyra Unitedspelare är med i den engelska truppen, Michael Carrick, Tom Cleverley, Wayne Rooney och Danny Welbeck.

Patrice Evra och Frankrike möter Japan (h) i en träningsmatch och spelar VM-kval mot Spanien (b). Robin van Persies Holland möter Andorra (h) och Rumänien (b) i VM-kval.

Jonny Evans och Nani ställs mot varandra i VM-kval på tisdag då Nordirland åker till Portugal. Portugal möter dessförinnan Ryssland (b).

Robbie Brady gjorde mål i a-landslagsdebuten och är med i Irlands trupp inför VM-kvalmatcherna mot Tyskland (h) och Färöarna (b).

Antonio Valencia är avstängd mot Chile men får är tillbaka när Ecuador möter Venezuela (b).

Mexiko har redan avancerat till nästa VM-kvalomgång men Javier Hernandez är ändå med i truppen som ska möta Guyana (officiellt borta, matchen spelas dock i USA) och El Salvador (h) i betydelselösa VM-kvalmatcher.

Shinji Kagawa är förstås med i den japanska trupp som ställs mot Frankrike. Japan möter också Brasilien (i Polen) i en träningsmatch – varken Rafael eller Anderson är med i Brasiliens trupp.

U21-kval för trio
Playoff, i form av dubbelmöten, väntar för de europeiska U21-landslagen. Tre Unitedspelare har chansen att nå U21-EM – David de Gea och Spanien ställs mot Danmark medan Nick Powell – möjlig U21-debut – och utlånade Ben Amos är med i den engelska trupp som ställs mot Serbien.

Källor: Manutd.com, Fifa.com, Uefa.com, Thefa.com