Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Silvestre: Därför är jag tillbaka hos United

Mikael Silvestre som gjort 361 matcher för Manchester United är tillbaka och tränar igen med laget. Det har varit spekulationer om våran kris i försvaret men så är det absolut inte. Han har uttalat sig till manutd.com om varför han är och tränar, här har ni svaren.

Om varför han är tillbaka:
”Jag är tillbaka här för att träna. Jag kom hit för några veckor sedan och pratade med Sir Alex precis före ligacup-matchen. Jag sa att jag skulle vara i Manchester fram tills jul och då sa han: Kom och träna så du får vara fit tills du hittar en klubb.”

”När du tränar med killarna så känns det som att du är kapabel att spela i Premier League. Jag är fit, det är huvudsaken och jag har fortfarande kvar hungern för fotbollen. Så denna nivå är fortfarande nivån jag siktar på.”

”Jag har alltid haft kontakt med klubben och jag känner nästan alla här fortfarande. Det har blivit lite ändringar under de fyra åren jag varit borta, men det är kontinuitet i denna klubb så det är inte mycket som har ändrats.”

Om vänsterbacks-platsen:
”Jag såg bara sammandraget av matchen när Alex buttner startade och gjorde mål mot Wigan. Det blir inte bättre än att starta på Old Trafford och sen göra mål med.”

”Patrice (Evra) har funnits och spelat stabilt i denna roll, men det har aldrig funnits någon uppbackning till honom så han har spelat mycket matcher för United och Frankrike. Det har tagit hårt på Patrice och det är viktigt att hålla spelarna på tå och deras ben fräscha. Det är mycket matcher så man måste rotera lite. Speciellt eftersom Uniteds ytterbackar inte bara är där bak och försvarar, de går till anfall och ger bredd också.”

Vad ska han göra när han slutar spela?
”Jag funderar på vad jag ska göra när jag slutar men jag är inte säker. Fotboll är mitt liv såklart, men jag vet inte i vilken position eller område jag kommer stanna inom.”

”Jag har startat en rom-verksamhet som kallas Rhum St Barth, baserat i St Barth’s som är en fransk ö i karibiska havet.”

”Vi började med det för ett och ett halvt år sen och vi har nyss gått in på den brittiska marknaden. Jag kommer att vara i London denna helg på UK Rum Festival för att promota den. Vi säljer i Sverige, Staterna och självklart i Frankrike. Vi vill dock gå globalt med den.”