Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen

Igår var det åter dags för kvalfotboll till Världsmästerskapen i Brasilien 2014. Hela 10 Unitedspelare var involverade för sina respektive landslag i kvalmatcherna. Nedan följer en sammanfattning hur det gick för våra spelare.

Unitedspelare bakom Englands storvinst
England tog emot det lilla landslaget San Marino på ett fullsatt Wembley. På förhand handlade allt prat om hur mycket England skulle vinna med, i halvtid stod det 0-0. United ställde upp med 4 startspelare: Rooney (Kapten), Welbeck, Carrick, Cleverley. Jämfört med dom andra ”toppklubbarna” i Premier League hade Arsenal 2, City 1, Chelsea 1, Liverpool 0 spelare från start. Starkt! Dominansen från Uniteds del forsatte när matchen kommit igång. Firma Welbeck och Rooney stod för 2 mål vardera och Cleverley stod för två assist, den sistnämde slog förövrigt 113 utav 118 passningar till rätt adress. Wayne och Carrick spelade cirka 60 minuter vardera medans Welbeck och Cleverley fick förtroendet matchen igenom. Rooney gjorde sitt 30:e och 31:e landslagsmål för England, därmed passerade han bla. Alan Shearer. Matchen slutade 5-0 till England. Nästa motståndare för England är Polen på tisdag.

Darren Fletcher med landslagscomeback
Darren Fletcher startade för sitt Skottland i deras förlustmatch mot Wales som slutade 2-1 efter bland annat två mål utav Gareth Bale. Fletcher spelade hela matchen och fick även äran att bära kaptensbindeln för sitt land. Nästa match för Skottland är på tisdag då borta mot svåra Belgien.

Speltid för Joshua King
Joshua King fick ännu en gång hoppa in för Norge. Han kom in sista halvtimmen för norrmännen och var med och fick fram 1-1 efter en sen kvittering från våra grannar.

Förlust för Nani i Ryssland
Luis Nani spelade 90 minuter för Portugal mot Ryssland på ”vår” favoritarena (Luzhniki Stadion) i Ryssland. Matchen var otroligt jämn där Ryssland drog det längsta strået och vann med 1-0 efter ett tidigt ledningsmål.

Javier Hernandez målskytt för Mexico
Javier Hernandez Mexico slog Guyana med 5-0 i det centralamerikanska kvalet. Hernandez gjorde 4-0 målet med drygt 5 minuter kvar utav matchen och fick även 90 minuters speltid. Mexico är överlägsna i sin grupp och har vunnit alla sina 5 matcher och har hela 8 poäng ner till Costa Rica som ligger tvåa i gruppen.

Henriquez inte med i matchtruppen
Antonio Valencia och Angelo Henriquez Ecuador tog emot Chile på hemmaplan. Ecuador vann matchen med 3-1. Matchen var dock utan ”United-anknytning”. Valencia var avstängd och Henriquez lyckades inte ta sig in i matchtruppen.

Storförlust för Bradys Irland
Irland som förövrigt spelar i samma grupp som Sverige åkte på storförlust hemma mot Tyskland på Aviva Stadium i Dublin. Robert Brady kom in för Irland efter 84 minuter men kunde inte stoppa Irlands blödning. Tyskland vann med hela 6-1.

Shinji Kagawa målskytt mot Evra
Kagawa stod för matchens enda mål när Japan slog Frankrike med 1-0 i en träningslandskamp. Patrice Evra satt hela matchen på bänken för Frankrike.

Övriga spelare
Robin van Persie satt på bänken hela matchen för Holland som slog Andorra med 3-0. Anders Lindegaard var inte med i Danmarks oavgjorda match (1-1) mot Bulgarien, detta efter en ankelskada han ska ha dragit på sig.

Vinst för England och Spanien i U21
Englands U21-landslag slog Serbien med 1-0 i kvalet till EM i Israel 2013. Detta var den första matchen utav två i playoff-spelet. Returmatchen för England är på tisdag 16/10. Nick Powell fick åka hem innan matchen efter en förkyldning och fick ingen speltid. Utlånade Ben Amos nådde inte ens en bänkplats.

Spanien med David de Gea i målet hade inga problem med att slå Danmark. Matchen slutade 5-0 till spanjorerna. Returmatchen här är även på tisdag.

Nästa kvalomgång är redan på tisdag (16/10). Följande motståndare har våra United representanter:

Polen-England
Venezuela-Ecuador
Färöarna-Irland
Mexico-El Salvador
Cypern-Norge
Belgien-Skottland
Portugal-Nordirland
Rumänien-Holland
Spanien-Frankrike