Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Joshua King med debutmål för Norge!

Landslagsfotbollen och VM-kvalet till VM i Brasilien 2014 rullade igår vidare. Ännu denna gång var en rad Unitedspelare framträdande för sina respektive landslag.

Joshua King med debutmål för Norge
Våran norska supertalang Joshua King gjorde sitt första mål för Norges A-landslag i deras bortavinst mot svårspelade Cypern. King fick även denna gången börja på bänken men fick komma in i halvtid då han bytte av Alexander Soderlund. Norge vände matchen till en 1-3 seger efter att Cypern haft ledningen. King satte spiken i kistan med sitt 1-3 mål.

Fletcher i ännu en 90-minuters match för Skottland
Skottland med Darren Fletcher som lagkapten hade svårt motstånd när man mötte Belgien på bortaplan i Bryssel. Skottarna förlorade med 2-0 efter bland annat mål av en mittback från den blå delen utav Manchester. Fletcher fick även denna gång 90 minuters speltid vilket är glädjande dels för honom själv men även för Manchester United i ett längre perspektiv.

Evras Frankrike räddade poäng på övertid
Spanien tog emot Frankrike i Grupp I på Vicente Calderon Stadion i Madrid. Spanien tog ledningen efter 25 minuter genom Sergie Ramos. Sedan var det ett sedvanligt bollinnehav a la Spanien som till slut ledde fram till en straffspark. Fabregas missade, Lloris räddade. I den 94:e minuten och matchens sista spark gjorde Frankrike 1-1 genom Giroud. Patrice Evra spelade hela matchen för Frankrike, en stabil insats.

Överraskande poäng för Nordirland mot Portugal
Nordirland gästade Portugal med Nani (90 minuters speltid) i den portugisiska startelvan. I Nordirland spelade Jonny Evans som vanligt från start som mittback, även han fick spela hela matchen. Portugal åkte på en riktigt chock när McGinn gjorde 0-1 efter en halvtimmes spel. Portugal lyckades sedan kvittera till 1-1, ett resultat som stod sig matchen ut. Jonny Evans blev Nordirlands Man of the match!

van Persie i målprotokollet
Robin van Persie som vilades i Hollands senaste landskamp var åter i startelvan när man mötte Rumänien på bortaplan. van Persie spelade hela matchen och avgjorde matchen i den 85:e minuten när han gjorde 1-4 till Holland.

Robbie Brady från start för Irland
Robbie Brady gjorde sin första start för det Irländska a-landslaget när han startade borta mot Färöarna. Han fick 45 minuters spel innan han blev utbytt i paus. Till skillnad från Sverige lyckades Irland avgöra matchen tidigt och siffrorna skrevs till 1-4 vid full tid.

Uppskjuten match för England
Englands match mot Polen borta blev uppskjuten på grund av vattensjuk plan. Matchen spelas 17/10 med avspark 17:00.

Kagawa från start i storförlust mot Brasilien
Japan mötte Brasilien i en träningsmatch. Shinji Kagawa spelade hela matchen för japanerna som var aningen för tunna för Brasilien. Brassarna vann med hela 4-0. Kagawa var pigg frammåt och hade i andra halvlek en bra individuell prestation där bollen smet precis utanför målvaktens stolpe.

Henriquez fortfarande utanför Chiles trupp
Angelo Henriquez Chile förlorade hemma med 2-1 mot Argentina. Henriquez var inte heller denna gång med i Chiles matchtrupp.

Comeback för Antonio Valencia
Valencia var avstängd i Ecuadors kvalmatch i fredags. Han var nu tillbaka på banan och spelade 90 minuter då Ecuador spelade 1-1 mot Venezuela på bortaplan.

Chicharito målskytt för Mexico
Javier Hernandez fortsätter att ösa in mål i landslaget. När Mexico slog El Salvador med 2-0 var han ännu denna gången i målprotokollet. Hernandez står nu på 28 landslagsmål på 43 landskaper, starkt! Han avgjorde matchen med sitt 2-0 mål med dryga 5 minuter kvar.

Englands U21 klara för U21 EM
Englands U21 landslag är klara för U21 EM i Israel i sommar. Laget slog Serbien med 1-0 på bortaplan, samma resultat gjorde man i fredags på hemmaplan. Utlånad Ben Amos satt på bänken för England medans Powell inte var med på grund utav sjukdom. England vidare med totalt 2-0.

de Gea och Spanien vidare till U21 EM
Även David de Gea’s Spanien tog sig vidare till U21 EM. Spanien hade inga problem med att slå Danmark och vann på bortaplan med 1-3. Totalt gick Spanien vidare med 8-1 över två matcher. de Gea stod hela matchen för Spanien.