Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United-Stoke City

Efter en veckas uppehåll på grund av landslagsfotboll är det återigen dags för Premier League-fotboll, då United tar emot Stoke på Old Trafford. Historiskt sett ser det lovande ut, då Stoke inte vunnit mot United i ligasammanhang på 28 år. Men Stoke är alltid svårspelade och det kan vara svårt att få hål på lagets otroligt disciplinerade försvarsspel.

Stoke City

Laget har hittills plockat 8 poäng efter 7 spelade omgångar, detta efter 5 oavgjorda och en 2-0 vinst hemma mot Swansea. Den enda matchen lgaet förlorat var 0-1 förlusten borta mot Chelsea, en match där man länge såg ut att ta en poäng. Senaste matchen var en av säsongens fem oavgjorda, då man spelade 0-0 på Anfield mot Liverpool.

Stoke har en minst sagt unik spelstil och spelidé, där man spelar en väldigt tuff och fysisk fotboll. Crouch med sina 2.01 cm kan komma att bli det största hotet för Uniteds svajiga försvarsspel. Även fasta situationer är något United får se upp med, där Stoke flyttar fram sina storväxta spelare. Varken Delap eller den ”nya inkastaren”, Ryan Shotton, ser ut att spela – vilket betyder att Stokes extremt långa inkast uteblir. Viktigt.

Mittfältaren, och nyförvärvet inför säsongen, Steven N’Zonzi var med förra säsongen när Blackburn stod för en jätteskräll och bortaslog United med 3-2. ”Det här är en match där folk inte ger oss mycket till chans, på samma sätt var det med Blackburn när vi åkte dit förra säsongen. Och se vad som hände den dagen” sa N’Zonzi till Stokes hemsida, som hoppas kunna överraska ännu en gång.

Glenn Whelan är skadad och missar matchen, det är även osäkert om Michael Owen kommer till spel (skräll) efter att ha varit småskadad och missat senaste matchen mot Liverpool.

Möjlig startelva (4-2-3-1):
Begovic
Cameron, Huth, Wilson, Shawcross
Whitehead, N’Zonzi
Walters, Adam, Kightly
Crouch

Bänk: Sörensen, Upson, Shotton, Edu, Etherington, Jones, Owen

Manchester United

United kommer till matchen mot Stoke med styrkebesked efter en imponerande 3-0 seger borta mot Newcastle. Det är svårt att veta var man har laget och dess form, då man blandat och gett under säsongsinledningen. Utan att ha imponerat spelmässigt ligger man ändå på en andraplats i ligan, med 15 poäng av 21 möjliga.

Den eviga målvaktsfrågan fortsätter i United, men är det någon match Lindegaard har försprång mot De Gea så är det i denna. Även fast De Gea utvecklat spelet i luftrummet skulle han få det tufft mot Stokes kraftiga spelare, vilket talar för att Lindegaard tar platsen mellan stolparna. Detta förutsatt att dansken är spelklar, då han varit småskadad och var utanför Danmarks senaste landslagstrupp.

Förutom den eventuella skadan på Lindegaard börjar skadeläget i United för en gångs skull se ljusare ut. Trion Smalling, Jones och Young är tillbaka i full träning – där Smalling möjligtvis kan finnas med på bänken efter en lång tids frånvaro. Vidic är fortsatt skadad och Nick Powell missade Englands U-21 match mot Serbien efter sjukdom, oklart om han tar plats i matchtruppen.

Möjlig Startelva (4-2-3-1):
Lindegaard
Rafael, Evans, Ferdinand, Evra
Scholes, Carrick
Valencia, Rooney, Nani
Van Persie

Bänk: De Gea, Smalling, Büttner, Cleverley, Giggs, Welbeck, Chicharito

Historik:

Stoke har inte vunnit mot United i ligaspel på 28 år, då man hemmabesegrade United med 2-1. För att hitta Stokes senaste seger på Old Trafford behöver vi gå ännu längre tillbaka, så långt som säsongen 1975/1976. Sedan Stoke tagit klivet upp i Premier League, säsongen 2008/2009, har man aldrig lyckats ta en poäng på Old Trafford.

Här följer resultaten från lagens 10 senaste ligamöten på Old Trafford:

79/80 Man Utd-Stoke 4-0
80/81 Man Utd-Stoke 2-2
81/82 Man Utd-Stoke 2-0
82/83 Man Utd-Stoke 1-0
83/84 Man Utd-Stoke 1-0
84/85 Man Utd-Stoke 5-0
08/09 Man Utd-Stoke 5-0
09/10 Man Utd-Stoke 4-0
10/11 Man Utd-Stoke 2-1
11/12 Man Utd-Stoke 2-0

Manchester United-Stoke City
Premier League
Old Trafford
Lördag 20 Oktober 16:00
Domare: Anthony Taylor

Matchen sänds inte på någon svensk kanal, Viaplay eller annan stream som gäller!