Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rio och Evra vilas mot Braga

Sir Alex riktar ett öga på söndagens match mot Chelsea, Både Rio Ferdinand och Patrice Evra vilas i morgon.

Om truppen:
”Jag kommer inte spela Rio i morgon. Vi har en match på söndag mot Chelsea och det är en stor match för oss. Jag kommer att lämna några spelare utanför, Rio och Patrice Evra är de äldre spelarna – det är de två stora förändringarna inför i morgon.”

”Ashley Young är tillbaka och han kommer att vara involverad i morgon. Vi har även Nani, Valencia och Giggs. Mycket yttrar men vi har också mycket centrala spelare. Jag har ett problem att välja rätt spelare men förhoppningsvis hittar jag rätt.”

”Shinji Kagawa spelade inte i lördags så han kan förbereda sig inför i morgon. Stoke är ett annat lag än något annat han mött, men det var mest för att ge honom vila inför i morgon.”

Om Ferdinand och tröjan:
”Jag har pratat med Rio, och tycker det var ett kommunikations problem. Han kände att jag skulle ha pratat med honom i fredags vilket jag inte gjorde, och jag visste inte att han hade ett problem att bära tröjan.”

”Mitt råd till honom är att jag alltid tycker en grupp är starkare än en ensamen. Det är viktigt att han luftar sitt missnöje till rätt folk, till PFA.”

”Som manager för klubben har du en policy och du vill inte se den ignoreras. Det var därför jag blev arg i lördags men vi har löst situationen. Det är inga problem och vi går vidare, det är allt.”

Underskattar vi Braga?
”Vi vilade spelare mot Stoke för denna match, så vi underskattar inte Braga.”

”Braga är bättre i bortamatcher, de visade det genom att slå Galatasaray. Turkiet är inte ett lätt ställe att åka till och Braga vann med 2-0 där. Kontringar är deras starka sida.”

Om Smalling och Jones:
”Chris Smalling och Phil Jones är två till tre veckor ifrån att komma tillbaka. Smalling tränade den här morgonen med reserverna, han har tränat med dem ett par dagar. Det är ingen kontakt just nu för honom på planen. Uppmuntrande nog så börjar han närma sig en comeback. Jag förväntar mig att Phil Jones ska börja träna fotboll nästa måndag. Det är goda nyheter och de är inte långt borta.”

Han blev även tillfrågad om porto-anfallaren James Rodriguez var på väg till klubben:
”Det hoppas jag inte är sant för det kostar en förmögenhet att få en spelare från Porto”