Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kagawa borta tre till fyra veckor

Sir Alex har idag haft sin vanliga presskonferens och han hade lite tråkiga nyheter angående Kagawa.

”Det är en knäskada väldigt lik den Ashley Young hade men inte lika illa. Att spela med en knäskada hjälpte inte situationen för honom, även fast han spelade bra med den. Men det är en besvikelse för honom.”

Om Smalling och Jones:
”Smalling är tillbaka och tränar fotboll igen, Phil Jones är tillbaka i full träning inom en vecka ungefär. Att få tillbaka Smalling är en stor bonus för oss, förutom det så är alla tillgängliga till söndagens match”

Om Chelsea:
”Det är alltid svåra matcher mot Chelsea för båda sidor, det är två bra lag som möter varandra, och de har även haft en bra start på säsongen. De har spelat en intressant formation vilket är något som vi måste handskas med.”

”De har köpt Oscar och Hazard – de är ungefär likadana spelare, tror jag. De anpassar sig till att ha spelare som Mata i samma position. Det är ett system där de är bakom anfallaren hela tiden och det är inte lätt att handskas med, men vi måste hitta ett sätt.”

De är alla likadana spelare, de spelar bakom anfallaren. De har inte Drogba kvar så deras spel måste ändras ändå. De har alltid haft en alternativ väg att spela med Drogba där framme – de kunde slå långa bollar eller så kunde de spela genom mittfältet. Nu är det raktfram genom mittfältet hela tiden.”

Om De Gea:
”Hans styrkor är att stoppa skott, och han är väldigt snabb. Just nu måste man säga att han är en linjemålvakt, det har funnits många sådana målvakter genom åren. Det området vi koncentrerar oss på att göra bättre med honom är hans styrka, han blir starkare hela tiden så snart är han där.”

Om kampen när det gäller platser i anfallet:
”Det är ett bra problem att ha när det gäller att välja vilka man ska spela med där framme. Alla spelare har accepterat det när jag har sagt åt dem att de inte får spela. Chicha var helt otrolig i veckan, och han är en så dedikerad fotbollsspelare. Han tränar hårt och fick rätt vila i sommras, det gjorde skillnad och hjälper honom.”

Om Rios och Anton Ferdinands statement i veckan:
”Rio och Anton har gjort det rätta med det där uttalandet. Det har bubblat ett tag och rasismen har aldrig försvunnit. Jag är säker på att PFA gör sitt bästa men FA, Uefa och Fifa måste göra mer.”