Första förlusten för U21

Manchester Uniteds U21-lag åkte idag på sin första förlust någonsin då Tottenham blev för svåra. Hemmalaget Tottenham vann med 4-2 i en underhållande match, Lingard och Lawrence gjorde Uniteds mål.

Uniteds U21-lag har haft en bra inledning på säsongen sju segrar och två oavgjorda på sina nio första matcher (i några av dessa har man formellt spelat som reservlaget snarare än U21). Den förlustfria sviten tog emellertid slut på lördagen.

Det var United som skulle göra matchens första mål, kort efter att Spurs haft ett skott i ribban. Joshua King drev bollen framåt och hittade Jesse Lingard med ett bra inspel och Lingard kunde enkelt spela bollen i mål.

Uniteds ledning blev dock kortvarig, då Spurs kvitterade bara åtta minuter senare. Lagen bytte sedan chanser i slutet av halvleken men på något sätt stod sig 1-1 till paus.

I halvtid tvingades King utgå p.g.a. skada, Lawrence ersatte.

Tottenham var det bättre laget i andra halvlek. Johnstone gjorde en bra räddning på en frispark och Keane räddade på mållinjen men till slut kunde hemmalaget ta ledningen på ett långskott. Tottenham fortsatte att dominera och hade flera bra chanser.

United fick en vass kvitteringschans men Lingard lyckades inte styra sin nick i mål sedan målvakten missat bollen på Coles hörna. Istället gick Tottenham, rättvist, fram till 4-1 med två snabba mål.

United reducerade på någon minut senare efter ett utmärkt skott av Tom Lawrence, vilket fastställde slutresultatet till 4-2.

Tottenham gick därmed förbi United i tabellen på målskillnad. United ligger nu trea, två poäng bakom ledaren Newcastle. United har emellertid en match till godo på både Newcastle och Tottenham, och laget har utmärkta möjligheter att vara ett av lagen från gruppen som kvalificerar sig till elitgruppen.

Tottenham Hotspur U21 – Manchester United U21 4-2 (1-1)
Uniteds mål: Lingard (15), Lawrence (86)
United: Johnstone – Veseli, McGinty, Thorpe (Blackett 82), Keane – Fornasier, Cole, Tunnicliffe – King (Lawrence 46), Lingard, Brady


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS