Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Chelsea – Manchester United 2-3

Tio år senare står United återigen som segrare på Stamford Bridge i Premier League!
Efter en mycket händelserik match med många ansikten kan nu Sir Alex konstatera att United bara är en poäng efter Chelsea i tabellen. Många är vi som somnar med ett leende på läpparna idag.

Första halvlek

När laguppställningarna kom var det tydligt att United skulle återgå till kantspelet i matchen. Med Valencia och Young på varsin kant skulle det bli åka av för Chelseas centrerade spel.
Clattenburg blåste igång matchen och det var tydligt att United valde att backa hem för att täppa till ytan bakom sin egna backlinje. Chelsea hade direkt svårt att acceptera sin roll som spelförande och redan i den fjärde minuten brytpassar Rio Ferdinande bollen till Rooney som via Young, i djupet, får tillbaka bollen och hittar Van Persie med inspelet som skjuter bollen i stolpen och bollen studsar ut på Luizs ben och in i mål. Drömstart för United som med den omställningen får Chelsea att darra.
I den 12:e matchminuten är det dags igen för Cech att hämta ut bollen i sitt mål. Rafael iscensätter en omställning på högerkanten där bollen går till Valencia som väntar in löpningarna innan han sätter en hård vrist till bollen som hittar in till Van Persie i boxen som med högerfoten får in bollen i mål. Många Unitedfans var exalterade med all rätt när Chelsea får smaka på sin egen medicin.
United spelar väldigt organiserat där Rooney spelar som en innermittfältare och hjälper Carrick och Cleverley.
I den 24:e minuten testas De Gea första gången när Luiz slår en lurig frispark lång utifrån som De Gea gör en märklig fotparad på. Direkt efter står Hazard för en fin tvåfotare innan han skjuter bollen tätt utanför.
Under matchens första 35 minuter spelar United väldigt disciplinerat och har full koll på matchen. Väldigt skönt att inte ”som vanligt” ligga under i matchernas inledning. Men sedan händer något…
Startskottet är att backlinjen står och sover när Chelsea får ett inkast som slutar med att på ett inspel så styr Evans bollen i stolpen och ut till hörna. På hörnan gör De Gea en fin räddning på Cahills nick. De Gea står i slutet för en kanonräddning på Torres nick där han verkligen får sträcka ut sin längd.
I den 43:e minuten fäller Rooney, mycket klumpigt, Hazard och tilldelas gult kort. Efterföljande frispark slår Mata direkt i mål.
United går till halvtidsvila med 2-1.

En mycket bra första halvlek ur Uniteds synpunkt. Lite oroande var att sista 10 minuterna blev pressen passiv och laget sjönk för långt ner och en isolerad Van Persie blev ensam kvar. Det positiva under första halvlek var Valencias spelglädje samt tryggheten Rio gav.

Andra halvlek

Det som oroade innan andra halvlek började blev sant när United fortsatte med att vara passiva i sin press. Chelsea får efter att Evans missbedömt en boll en dubbelchans som till renderar ett kvitteringsmål av Ramirez. Evans får ta på sig en stor del men även Cleverley som är svag i sin markering.
Det var en jobbig kvart på inledningen av den andra halvleken och det var med en lättnadens suck vi skådade Ivanovics röda kort efter en målchansutvisning. Young fick bollen i djupet och är fri mot mål när han hakas upp av Ivanovic. Det skulle bli än värre för Chelsea denna afton då Torres drar på sig sitt andra gula kort för kvällen och bli utvisad. Det kommer troligtvis bli debatt om detta då Clattenburg ger det andra gula kortet för filmning där man kunde se på reprisen att Evans är på Torres. Det Clattenburg kan skydda sig med är att Torres väljer att lägga sig trots att han kunde ha stått upp.
Mellan utvisningarna hade även Hernandez äntrat planen och Cleverley fått sätta sig på bänken. Första femminuterna efter den andra utvisning spelar United runt Chelseas handbollsförsvar.
Rooney är iblandad i en sekvens som kunde renderat ett andra gula kort och byts kort därefter ut till förmån för Giggs. Bara minuten efter bytet kan efter en bortrensad boll på mållinjen Hernandez styra in Rafaels skott. Det målet blev segermålet, oj så viktigt, så skönt, så rättvist och sån glädje!

Sista kvarten tycker jag att United spelar väldigt nonchalant och personligen tycker jag inte man ska behöva vara nervös över en ledning med spel 11 mot 9. Det är inget jag funderar över längre än så då Manchester United vann med 3-2 mot Chelsea.

Stort hjärta och organiserat spel ger segern idag. Många spelare är väldigt bra och defensiven första 35 var den defensiv som vi känner igen. Offensiven är som vanligt riktigt bra och kryddas lite extra med Valencia och Youngs närvaro.

Chelseas laguppställning:
Cech
Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole
Ramires, Mikel, Mata, Oscar, Hazard
Torres

Byten:
Azpilicueta för Oscar (66)
Bertrand för Mata (72)
Sturridge för Hazard (82)

Manchester Uniteds laguppställning:
De Gea
Rafael, Ferdinand, Evans, Evra
Valencia, Cleverley, Carrick, Young
Rooney, Van Persie

Byten:
Hernandez för Cleverley (65)
Giggs för Rooney (74)

Publik: 41644
Domare: Mark Clattenburg