Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Arsenal

Toppmötena duggar tätt nu, efter ett besök (och vinst) på Stamford Bridge, är det nu dags att välkomna Arsenal till Old Trafford. Ett Arsenal som har imponerat försvarsmässigt, något man inte varit bortskämda med de senaste åren, samtidigt så har man gjort väldigt lite framåt.

Arsenal
I den relativt jämna (har inte hunnit utkristallisera sig riktigt) tabell efter 9 omgångar, så ligger Arsenal 6:a på 15 poäng. Man har förlorat 2 matcher, mot Chelsea hemma och mot Norwich borta, vunnit 4 och spelat 3 oavgjorda. 6 mål har man släppt in hittills, vilket är mycket bra och bäst i ligan. Detta har man inte gjort sig kända för de senaste åren, men med Steve Bould som defensiv tränare så har man fått ordning på försvaret. Till viss del kan detta också sättas på mittbackarnas konto, man har haft sina 3 bästa mittbackar skadefria i inledningen, framför allt är det långe Mertesacker som har imponerat med ett fint positionsspel.
Framåt har man dock inte imponerat, nyförvärven Podolski och Giroud har inte levererat det man förväntade och avsaknaden av Robin Van Persie är större än man trodde. 14 gjorda mål på 9 matcher är inte bra, klart sämst av de 7 främsta i ligan. 6 av dom 14 målen kom t.o.m i samma match, mot Southampton.
Som vanligt ligger Arsenal på en utav dom 2 högsta platserna i skadetabellen, men oerhört viktige Bacary Sagna är tillbaka., samt. duktige Jack Wilshere.

Skador: Wojciech Szczescny, Lukas Fabianski, Gervinho, Tomasz Rosicky, Vassiriki Diaby och Kieran Gibbs. Osäkerhet kring Alex Oxlade-Chamberlain

Möjlig startelva: (4-2-3-1)
Mannone
Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Santos
Arteta, Wilshere
Walcott, Cazorla, Podolski
Giroud

Avbytare: Martinez, Jenkinson, Koscielny, Coquelain, Frimpong, Ramsey, Chamakh

Manchester United
United imponerade, framför allt de första 35 minuterna, mot Chelsea förra helgen med ett fint försvarsspel och effektivt anfallsspel. Sedan sjönk man ner för långt och bjöd in Chelsea i matchen alldeles för mycket, som kunde kvittera innan de fick 2 man utvisade. Domare Mark Clattenburg fick självklart skulden, trots att han missade en tidig utvisning på Torres, som han istället fick senare på ett felaktigt gult kort. Mediadrevet har återigen varit igång när United är inblandade, man undrar var dessa är när United fått stora domslut emot sig?
I onsdags möttes lagen igen i Ligacupen. Där valde Chelsea att satsa hårdare på sina ordinarie spelare och satte 5 man från start och ytterliggare 3 på bänken (samtliga 3 kom in tidigt) som spelade i ligan dagarna innan. United kontrade med 1, Rafael var den ende som startade ligamatchen, resterande 10 fanns inte ens på bänken. Chelsea vann efter förlängning efter att ha kvitterat på övertid på straff. Jag blev ändå imponerad av United med tanke på att Chelsea avslutade matchen med bl.a Mata, Hazard, Oscar, Ramires, Cahill, Luiz och Cech.

United har haft problem med försvarsspelet, 13 mål insläppta är allt annat än bra med tanke på att United har ett av de 2-3 bästa försvaren i ligan, både individuellt och som lag, normalt sätt. Förklaringen är egentligen ganska given, det är skador som har ställt till det återigen. Vidic saknas enormt och när Carrick åter fått spela mittback så har ni svaret på problemen. Nu är både Smalling och Jones på väg tillbaka i spel (dock inte till denna match) och då kan man kanske börja skönja ett mer stabilt försvar. Att släppa in 3 mål hemma mot Tottenham samt. 2 mot både Stoke och Fulham är i mina ögon inte godkänt någonstans.

Framåt har United varit oerhört effektiva, framför allt den sneaste tiden när Rooney och Van Persie fått spela in sig. Van Persie har gjort 7 ligamål och 4 assist på 9 matcher, Rooney 2 mål och 4 assist på 6 matcher. Rooney’s djupare roll bakom Van Persie har inneburit mindre mål från hans sida men mer assist och mer deltagande i spelet, något han gillar. Detta har dock hindrat nyförvärvet Shinji Kagawa’s utveckling, som inledde så bra men som haft svårt att hitta sin roll den senaste tiden. Jag gissar att vi kommer att se japanen mer på en kant framöver, framföre allt då Nani är allt mer ute i kylan.

Anderson var mycket bra mot Chelsea men mattades och byttes ut i andra halvlek. Scholes spelade inte alls, vilket han inte gjorde i ligan heller senast, alltså lär han starta i morgon. Det står alltså mellan Scholes, Anderson och Cleverley ihop med Carrick, om inte en av dom spelar längre upp och Rooney offras till vänster istället för Young. Annars plockar laget ut sig själv tror jag.

Skador: Kagawa, Vidic, Smalling, Jones

Möjlig startelva: (4-2-3-1)
De Gea
Rafael, Ferdinand, Evans, Evra
Carrick, Scholes
Valencia, Rooney, Young
Van Persie

Avbytare: Lindegaard, Fletcher, Nani, Anderson, Cleverley, Welbeck, Hernandez

Historik

United har inte förlorat mot Arsenal på Old Trafford i ligan sedan september 2006, därefter har det blivit 5 vinster och 1 oavgjord med målskillnaden 13-4.
Förra säsongens match slutade hela 8-2 till United, en match som båda lagens supportrar minns väl.

01/02 Manchester United – Arsenal 0-1
02/03 Manchester United – Arsenal 2-0
03/04 Manchester United – Arsenal 0-0
04/05 Manchester United – Arsenal 2-0
05/06 Manchester United – Arsenal 2-0
06/07 Manchester United – Arsenal 0-1
07/08 Manchester United – Arsenal 2-1
08/09 Manchester United – Arsenal 0-0
09/10 Manchester United – Arsenal 2-1
10/11 Manchester United – Arsenal 1-0
11/12 Manchester United – Arsenal 8-2

Manchester United – Arsenal
Premier League
Old Trafford
Lördag 3/11 kl 13.45 (svensk tid)
Domare: Mike Dean
Viasat fotboll