Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vidic borta till jul, Kagawa till slutet av november

Sir Alex Ferguson kom idag med en uppdatering på skadeläget för Nemanja Vidic och Shinji Kagawa. Vidic förväntas göra comeback först runt jul medan Kagawa har ytterligare fyra veckors rehabilitering. Dessutom blickade Ferguson fram emot morgondagens match mot Arsenal och diskuterade domare Clattenburg.

Det är som vanligt när det gäller United och skador en försämring av läget. Vidic förväntades vara tillbaka runt månadsskiftet november-december medan Kagawa förväntades vara tillbaka om två till tre veckor.

”Med Kagawa är det enkelt att bedöma medan det med Vidic är lite svårare. Kanske runt jul. Jag tror att Kagawa bör vara tillgänglig om fyra veckor. Men Vidic tror jag vi pratar om december, kanske runt jul,” sa Ferguson.

För Phil Jones och Chris Smalling är comebacken närmare men inte omedelbar. Smalling tränar med a-laget men är alltså inte redo riktigt än.

Ferguson om Anderson, om offensiva alternativ och om morgondagens match mot Arsenal:
”Ando var den bästa spelaren på planen [i onsdag] tills han tröttnade. Han behöver matcher nu och förhoppningsvis kan vi ge honom dem.

”Vi har alternativ. Chicharito är i fantastisk form. Han förbättrar sig hela tiden. Nyckeln till Chichas form är den hyggliga vila han hade i somras.

”Varje match mot Arsenal är allt en stormatch. Det kommer inte att vara någon skillnad imorgon. De har bevisat defensivt det här året att de är ett starkare, mer fysiskt lag. Jag tittade på dem förra veckan mot QPR och det kommer att bli en tuff match.”

Ferguson om Van Persie inför morgondagens match:
”Jag tror att Arsene har sått ett frö för sina supportrar i termer av att respektera [Van Persie]. Om du tänker på alla gamla spelare som har kommit tillbaka till Old Trafford så får de alltid en varm applåd [skönt att Ferguson inte erkänner Tevez, red. anm.]. Jag tror inte att det kommer att bli ett problem imorgon, jag tror att fansen kommer att minnas de åtta år han gav dem och att det kommer att bli bra.

”Robin är en mogen spelare och jag tror att det hjälper till. Erfarenheten han har av att spela åtta år i England gör det enklare för honom att spela för en annan engelsk klubb. Han har varit mycket tillfredsställande för oss. Han har gjort en fantastisk start för oss och förhoppningsvis kan han fortsätta på samma sätt.”

Ferguson om Clattenburg:
”Jag tror inte att Mark Clattenburg skulle göra några kommentarer som det. Jag vägrar att tro på det. Jag tror att det är otänkbart i det moderna klimatet. Det finns inte en chans att en domare skulle gå så långt, jag är övertygad om det. Jag tycker att det moderna spelet har förändrats totalt mot hur det var för 25 år sedan. Jag spelade själ och jag vet hur snacket går mellan domare och spelare, men för 25 år sedan var det annorlunda mot idag.

”Jag har aldrig haft en spelare som har kommit till mig de senaste 15 åren och sagt att en domare svurit under matchen. Det är där jag står. Jag tror inte på det.”

Källa: Mantud.com