Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot Aston Villa

United vann bekvämt mot Aston Villa och befäste därmed ledningen i Premier League. Ligaledarnas skrevs till 3-2 efter att Villa haft ledningen med 2-0. Javier Hernandez gjorde samtliga Uniteds mål.

Det var den gamla vanliga visan för United. En dålig matchinledning följdes av insläppt mål och underläge. Inga problem, förstås. Framför allt som motståndet var det dåliga laget Aston Villa. Den här kvällen höll United emellertid ut oväntat länge och hemmalagets ledningsmål kom först på övertid i första halvlek.

För spänningens skull lät United även Villa att göra 2-0 i början på andra halvlek. Sedan klev Chicharito in i handlingen. Först gjorde mexikanen reduceringen till 1-2 och några minuter senare gjorde han 2-2 (att 2-2-målet officiellt noteras som självmål ignorerar vi givetvis – det var Chicharitos mål).

Vi blev lite oroliga för att det skulle bli en poängförlust när Robin van Persie envisades med att skjuta i ribban två gånger i rad. Tack och lov, för Villas del, fick Van Persie ingen ytterligare skottchans – en tredje ramträff hade antagligen förstört målet och en ny målställning är nog mer än Villas ekonomi kan hante”ra.

United lät matchen leva oväntat länge. Med nio minuter kvar att spela (fem av dessa domarens normala tillägg och så en minut extra för att United ledde) lyfte Van Persie in bollen i straffområdet på en frispark – Chicharito vann duellen och nickade bollen i mål. United vann således med 3-2.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).

[poll id=”94″]

Wayne Rooney fick 39 procent av rösterna mot Braga och vann därmed omröstningen före Valencia – 20 procent – och Smalling – 10 procent.