Omröstning: Matchens lirare mot Aston Villa

United vann bekvämt mot Aston Villa och befäste därmed ledningen i Premier League. Ligaledarnas skrevs till 3-2 efter att Villa haft ledningen med 2-0. Javier Hernandez gjorde samtliga Uniteds mål.

Det var den gamla vanliga visan för United. En dålig matchinledning följdes av insläppt mål och underläge. Inga problem, förstås. Framför allt som motståndet var det dåliga laget Aston Villa. Den här kvällen höll United emellertid ut oväntat länge och hemmalagets ledningsmål kom först på övertid i första halvlek.

För spänningens skull lät United även Villa att göra 2-0 i början pÃ¥ andra halvlek. Sedan klev Chicharito in i handlingen. Först gjorde mexikanen reduceringen till 1-2 och nÃ¥gra minuter senare gjorde han 2-2 (att 2-2-mÃ¥let officiellt noteras som självmÃ¥l ignorerar vi givetvis – det var Chicharitos mÃ¥l).

Vi blev lite oroliga för att det skulle bli en poängförlust när Robin van Persie envisades med att skjuta i ribban tvÃ¥ gÃ¥nger i rad. Tack och lov, för Villas del, fick Van Persie ingen ytterligare skottchans – en tredje ramträff hade antagligen förstört mÃ¥let och en ny mÃ¥lställning är nog mer än Villas ekonomi kan hante”ra.

United lät matchen leva oväntat länge. Med nio minuter kvar att spela (fem av dessa domarens normala tillägg och sÃ¥ en minut extra för att United ledde) lyfte Van Persie in bollen i straffomrÃ¥det pÃ¥ en frispark – Chicharito vann duellen och nickade bollen i mÃ¥l. United vann sÃ¥ledes med 3-2.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).

[poll id=”94″]

Wayne Rooney fick 39 procent av rösterna mot Braga och vann därmed omröstningen före Valencia – 20 procent – och Smalling – 10 procent.