Även U21 besegrade Newcastle

Ännu ett möte med Newcastle och ännu en vinst. Den här gången var det U21 som besegrade Newcastles dito, matchen slutade 2-1 efter att alla mål kommit i den andra halvleken.

Det var en chansfattig första halvlek som åskådarna fick se. Målchanserna var lätträknade i en halvlek där hemmalaget Newcastle var snäppte vassare utan att få utdelning.

Andra halvlek började bättre och det började med ett tidigt mål för United. Januzaj, född 1995, slog hörnan som lagkaptenen Tom Thorpe lobbnickar in i bortre hörnet.

Efter målet får Newcastle energi och trycker på mer, efter en timmes spel får de en frispark just utanför straffområdet som slås mot första stolpen. En till synes enkel räddning för Sutherland men han släpper retur rakt ut och en Newcastlespelare kan enkelt slå in returen.

Endast fem minuter senare gör United ännu ett hörnmål när Januzaj slår in en hörna som efter lite kalabalik når Fornasier som skjuter in bollen framför mål och inhopparen Tom Lawrence kan glidtackla in ledningsmålet vilket också blev vinstmålet.

I ett jämnt United gjorde Tom Thorpe en bra insats som defensiv mittfältare. Han höll rent framför backlinjen och gjorde dessutom mål. Även inhopparen Tom Lawrence, som också gjorde mål, var bra idag. Överglänste både Macheda och Bebe som gjorde bleka insatser i ett annars solitt United.

Newcastle United U21 – Manchester United U21 1-2 (0-0)
Uniteds mål: Thorpe (47), Lawrence (65)
United: Sutherland – Veseli, Wootton, Fornasier, Vermijl – Januzaj (Ekangamene 76), Thorpe, Tunnicliffe, Cole, Bebe (Hendrie 90) – Macheda (Lawrence 54)