Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Norwich – Manchester United 1-0

Ett väldigt oinspirerat United åkte på en tuff förlust mot ett väldigt fokuserat Norwich på Carrow Road under lördagskvällen.

United fick aldrig riktigt igång sitt spel när man under gårdagskvällen gästade Carrow Road. Laget såg väldigt oinspirerat ut, och väldigt många passningar kom inte fram till rätt adress från Uniteds sida. Matchen i sig var inget att hurra för, då det mest handlade om att Norwich låg tätt i sitt försvarsspel och knottrade mot Uniteds mål.
Spelare som Giggs ifrågasätts stort efter matchen, då det inte fanns någon glöd i ögonen. I halvtid hade Giggs endast lyckats pricka in nio passningar ifrån sin mittmitts-roll.

Första halvlek

Det var ändå United som började matchen bäst, dock utan några riktigt kvalificerade avslut. Van Persie fick till ett fint skott när ett par minuter hade passerat, från sin position utanför straffområdet, som letade sig långt ner i John Ruddys högra hörn. Keepern var dock på sin vakt, och hann precis ner för att avvärja detta skott till en hörna.

Efter den ovannämnda målchansen var det inte mycket att komma med, för båda lagen, på över tio minuter fram tills United får en frispark från vänster som Young gick upp för att ta. Den var hyfsat placerad mot den bortre stolpen, men ännu en gång står Ruddy ivägen.

Norwich började ta fler och fler bollar från United, mest genom felpassningar, och en utav spelarna som syntes mest matchen igenom var Hoolahan som styrde och ställde lite hur han ville på offensiv planhalva. I den 24:e minuten kommer Hoolahan över till vänsterkanten, drar Valencia lite snyggt och måttar ett fint inlägg mot Snoddgrass, som nickar en bit utanför den bortre stolpen.

Minuten senare kommer Pilkington på vänsterkanten och spelar fram bollen till vänsterbacken Garrido, som slår ett inlägg längs marken mot den bortre stolpen. Inga spelare finns där, så bollen går till inspark. Fint inlägg dock!

I övrigt hände det inte mycket under första halvlek. Van Persie fick ett läge efter en lyftning ifrån Giggs, men missar bollen. Snoddgrass utmanade Rio, kom förbi och slog ett inlägg längs marken mot Holt, men Smalling var först framme och lyckades avstyra detta.

Det sista läget i första halvlek är när Van Persie slår en hörna från höger. En Norwichspelare nickar bollen, men den hamnar hos Young som tar ner den och får till ett skott. Även där är Ruddy ivägen och räddar till en hörna.

United fick ändå till ett tryck mot slutet av halvleken, men man lyckades inte komma till avslut.

Andra halvlek

United kommer även i andra halvlek ut som det starkaste laget. Young lägger efter två minuter en fin lyftning bakifrån till Van Persie, som inte riktigt får med sig bollen på första touchen, utan får sen ner bollen och vänder och skjuter. Skottet går rakt på Ruddy!

I den 59:e minuten kommer Rafael inåt ifrån sin kant, lägger på en snurrfint som ställer sin försvarare och skjuter, rakt på en försvarare.

Bara minuten efter detta kommer målet. Norwich spelar sitt smarta spel, men Hoolahan i spetsen, och bollen kommer till slut ut till Garrido på vänsterkanten. Inlägg kommer ifrån vänsterbacken, och når Pilkington som nickar bollen i en fin bana över Lindegård, som inte kunde göra något åt det målet. 1-0! Det var Smalling som tappade markeringen på Pilkington, vilket gjorde att han stod helt ren i straffområdet.

Ferguson gör sina två första byten i den 70:e minuten, då Scholes och Welbeck ersätter Valencia respektive Chicharito. Chiharito, som spelade från start denna match, åstadkom inte mycket alls denna kväll.

Welbeck kom in med lite extraenergi åt laget och kämpade och kämpade, men utan utdelning. Han fick till några lägen, men dessa avvärjdes av antingen Ruddy eller någon försvarare.

I den 83:e matchminuten gör Norwich två byten, då Holt och Hoolahan ersätts av Morison samt Howson. United gör sitt sista byte, då man tar av Ferdinand från planen till förmån för Anderson, och försöker trycka upp lagen för en kvittering.

Sju minuter senare kommer de tidigare inbytta Morison och Howson ensamma mot Smalling. Morison som har bollen frilägesspelar Howson, som är ensam mot Lindegård. Det blir dock inte bättre än att han missar målet helt.

På övertid byts Bennett in istället för Snoddgrass, som fick kramp i båda benen och drog sig på planen en längre stund. I sekvensen efter får Rafael matchens enda gula kort, då han klagade på ett domslut.

I matchens sista övertidsminut får United en frispark till höger på offensiv planhalva. Van Persie stegar upp för att ta den, och bollen slås in i straffområdet. Väl i straffområdet når Bassong högst och nickskarvar bollen bakåt. Som alla andra gånger är Ruddy där och lyckas tippa bollen över ribban, och räddade sin lagkamrat för att bli syndabock.

Kort därefter blåses matchen av och förlusten är ett faktum.

Personligen tycker jag inte att någon av Uniteds spelare höll någorlunda hög nivå denna afton, bästa spelare är antingen Rafael eller Young, men klarade knapp en godkänt-stämpel.
Norwich spelade smart i försvaret, och alla i laget jobbade ihop för att ta tillbaka bollen.
En rättvis seger till ett hungrigare lag.

Norwich City – Manchester United 1-0 (0-0)
1-0 Pilkington (60′)

Norwich:
Ruddy – Whittaker, Turner, Bassong, Garrido – Tettey, Johnson – Snoddgrass (E. Bennett 91′), Hoolahan (Howson 83′), Pilkington – Holt (Morison 83′)

Oanvända avbytare: Bunn, Jackson, Tierney, R. Bennett

Manchester United:
Lindegård – Rafael, Smalling, Ferdinand (Anderson 83′), Evra – Valencia (Scholes 70′), Carrick, Giggs, Young – Chicharito (Welbeck 70′), Van Persie

Oanvända avbytare: Johnstone, Jones, Fletcher, Cleverley

Publiksiffra: 26,840
Domare: Anthony Taylor