Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot Galatasaray

United inkasserade sin andra raka 1-0-förlust när man mötte Galatasaray på bortaplan. United var ju, redan innan matchen, klara gruppvinnare och matchade ett reservbetonat lag.

Om vi i lördags var bittra på en dålig insats av United riktar vi den här gången irritationen mot motståndarna – med svinet Felipe Melo (borde ha fått ett par röda kort) i spetsen. Fula tacklingar varvades med ständiga filmningar. Ashley Young kände sig förstås som hemma när han fick komma in med en kvart kvar att spela – hans filmning var dock för dålig för att lura domaren.

United höll länge jämna steg med motståndarna. Man hade också den bästa chansen i första halvlek, men ribban hindrade Nick Powells nick från att gå i mål.

Hemmalaget tog ledningen på hörna, korte Rafael stod på linjen och hade behövt använda armarna för att ha en chans att rädda bollen från att gå in. Det var också hemmalaget som fick matchens sista stora chans, Lindegaard stoppade dock Altintops kanon med en utmärkt räddning, via ribban.

Med kvarten kvar tog Andersons ork (det kan också vara så att han hade bråttom till någon trevlig restaurang) och därefter hade United inte mycket kraft offensivt.

Trots förlusten och trots noll gjorda mål kan vi ta med oss en del positivt. Jones gjorde comeback och gjorde dessutom en fullt godkänd insats. Powell fick 74 viktiga minuter utbildning. King fick göra Champions League-debut. Vi fick heller inga nya skador.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).

[poll id=”96″]

Rafael da Silva, med 43 procent av rösterna, var minst dålig mot Norwich. Tvåan Young fick 13 procent och trean Carrick fick 11 procent.