Matchrapport: Galatasaray – Manchester United 1-0

Ett ungt och oerfaret Manchester United lag förlorade igår i Champions League mot Galatasaray med 1-0. Laget stod upp bra i långa perioder men ett mer inspirerat turkiskt lag drog det längstra strået och tog med sig segern. United var sedan tidigare klara gruppmästare.

Första halvlek:
Sir Alex Ferguson valde med tanke på att United redan var klara för slutspel i Champions League att låta många tunga namn stanna hemma i Manchester. Istället var det många yngre spelare, spelare som nyligen kommit tillbaka från skador samt spelare som har lite speltid som fick chansen från start i Turkiet. Uniteds snittålder i startelvan låg denna kväll på 23,9 år. Nick Powell fick bland annat sin Champions League debut för Manchester United, född 1994. Imponerande!

Matchen i Turkiet började med en mäktig inramning från dom turkiska supportrarna. United började dock matchen piggt med snabba omställningar som tyvärr inte gav några direkta målchanser. Turkarna skapade dock en del farliga chanser genom långskott, dock hade Anders Lindegaard i målet inga problem med dessa skott.
Första halvlek var relativt snål gällande solklara målchanser. Det dröjde fram tills 40:e minuten innan Nick Powell nådde högst på en hörna och nickade stenhårt i ribban. 0-0 stod sig i första halvlek.

Andra halvlek:
Galatasaray forsatte sin andra halvlek med en enorm övertändning. Turkarna spelade fult redan i första halvlek och borde fått Felipe Melo utvisad i matchen. Istället var det just denna Melo som kom igenom i andra halvlek och tvingade Lindegaard till en super räddning på brassens nick som gick till hörna. På hörnan därefter kommer 1-0 till Galatasaray. Burak Yilmaz (Som förövrigt har gjort alla Galatasarays 5 mål i Champions League denna säsongen) nådde högst på hörnan och ledningen till hemmalaget var ett faktum.

United försökte kontra in kvitteringen men kom inte speciellt närmre än några halvchanser från Chicharito eller Anderson. Hamit Altintop avlossade ett enormt skott från cirka 20-30 meter utanför straffområdet som tog i ribban. På reprisen såg man att Lindegaard var på bollen med fingertopparna och styrde den i ribban. Klassräddning! I slutet av matchen bytte Ferguson in både Young, Macheda och King för att få till en kvittering dock utan framgång.

Matchen stod sig sedan 1-0 till slutsignalen.

Sammanfattning:
Manchester United var som sagt tidigare klara för slutspelet i Champions League samt som gruppvinnare. Man hade absolut inget att spela för i denna matchen vilket även visades på Sir Alex startelva samt den trupp han tog med till Turkiet. Killarna som fick chansen gör det dock väldigt bra, speciellt i första halvlek då man blixtrar till med några snabba och fina anfall.

Nick Powell och Joshua King fick båda debutera i Champions League. Både Phil Jones och Darren Fletcher fick 90 minuter efter sin skadebekymmer. Förövrigt är det en mycket bra erfarenhet för dom yngre spelarna att ha fått spela Champions League fotboll mot Galatasaray, i Turkiet. Den största frågan igår var dock hur domaren kunde missa att ge någon Galatasaray spelare rött kort. Tvåfots-tacklingarna haglade, speciellt i första halvlek.

Galatasaray:
Muslera; Eboue, Kaya, Dany, Riera; Altintop, Inan, Melo, Amrabat (Colac 83′); Elmander (Baytar 63′), Yilmaz (Bulut 90′)

Bänk: Cris, Bulut, Birinci, Kurtulus, Baytar, Colak, Ceylan

Manchester United:
Lindegaard; Rafael, Jones, Carrick, Buttner; Fletcher, Anderson (Young 74′), Cleverley, Powell (Macheda 74′); Welbeck (King 85′), Chicharito

Bänk: Johnstone, Young, Macheda, Wootton, Cole, Vermijl, King

Bring on QPR!


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS