Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Valencia skadad, Scholes avstängd

Antonio Valencia saknades helt när United mötte QPR, förklaringen fick vi efter matchen – Valencia är skadad. Vi noterar också att Paul Scholes varning mot QPR innebär att han är avstängd mot West Ham.

Antonio Valencia har inte presterat sin bästa fotboll de senaste veckorna. Nu kommer en möjlig förklaring till det, Valencia har nämligen spelat småskadad. Enligt Sir Alex Ferguson kan vi förvänta oss att Valencia är tillbaka i spel relativt snart:

”Han hade en höftskada. Precis mot ryggen till. Han har haft lite ont där de senaste veckorna men han har spelat med det. Det är den typen av kille han är. Han nämnde det aldrig och spelade vidare. Plötsligt frågar du honom och han svarar: ’Ja, det gör ont.’ Det kommer inte att bli alltför länge och han borde vara klar for nästa vecka kanske.”

Scholes avstängd en match
Paul Scholes blev varnad i dagens match och då det var hans femte varning totalt i ligan den här säsongen så blir han automatiskt avstängd i nästa match. Det betyder alltså att Scholes inte får spela mot West Ham.

Totalt har Scholes dragit på sig 95 varningar i Premier League. Bara två spelare, Kevin Davies och Lee Bowyer, har fler.

Det här med avstängningar för varningar är lite komplicerat i England så vi gör en snabb genomgång. Man räknar samman alla varningar i tävlingsmatcher i engelska turneringar (ligan, ligacupen och FA-cupen inkluderas – Community Shield inkluderas inte). De spelare som drar på sig fem varningar från det att säsongen startar till och med nyårsafton blir automatiskt avstängd en match. Får man däremot sin femte varning efter nyår klarar man sig undan med en varning.

Nästa gräns för avstängning är tio varningar. Drar man på sig tio gula kort från det att säsongen börjar till och med den andra söndagen i april blir man avstängd i två matcher. Får man den tionde varningen efter den andra söndagen i april klarar man sig emellertid undan med en kraftig varning.

Får man 15 varningar under säsongen är påföljden tre matchers avstängning. Är man riktigt grisig och lyckas med prestationen att dra på sig 20 varningar under säsongen finns inget förutbestämt straff – då kallas man till möte med FA.

Ingen Unitedspelare är i omedelbar fara för att följa i Scholes fotspår. Robin van Persie står på tre varningar medan Wayne Rooney och Nani har två varningar vardera.

Carrick
Michael Carrick, som inför matchen mot QPR hade spelat varenda ligamatch det senaste året, frånvaro idag har inte förklarats. Vi förmodar att det helt enkelt är så att han vilades.

Källor: Manutd.com, Thefa.com