Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – QPR 3-1

Vanan att släppa in första målet för att sedan vända matcherna håller i sig. Mot QPR var alltså åtta minuter allt som krävdes för att United skulle kvittera, ta ledningen och sedan ”döda” matchen.

Första halvlek

Först får jag ursäkta mig från min rapport innan matchen. Mitt tips över QPRs startelva kan ha varit historiskt dåligt. Mark Hughes hade fått sparken och det var många dyra spelare som satt på bänken eller på läktaren. Det var tydligt att spelarna med attityd och hjärta skulle vara nyckeln för QPR att möta United. Det funkade bra i 60 minuter.

Sir Alex ställde upp med ett starkt lag på pappret där både Fletcher och Scholes fanns på det centrala mittfältet. Young och Welbeck på varsin kant samt Van Persie och Rooney framåt.

När matchen sattes igång var QPRs taktik väldigt tydlig. Ett lågt försvarsspel och när de vann bollen skulle den snabbt ut till Taarabt för omställningar. Det kändes i inledningen som en tuff mur att bryta sig igenom och Hill och Derry kändes som tagna ur ”Snatch” då dem spelade hårt och provocerande.
Efter en kvart hittade dock United igenom. Ferdinande slog en rak boll upp på en felvänd Van Persie som hittar tillbaka på Rafel rättvänd. Rafael spelar sedan tillbaka bollen på Van Persie som missar skotten men får fram bollen till en fri Paul Scholes som snnubblar och tacklas i ryggen tre meter från mål. Ingen straff.
United skapar nästan alla sina chanser under första halvlek när de spelar ett rakare spel. Ofta upp på felvänd forward som sedan kan fördela bollen, på så sätt kunde de kringgå QPRs mittfält. Tyvärr var det väldigt sällan de spelade på det sättet. Scholes och Fletcher blev statiska i sina roller och kunde inte lösa upp några knutar.
Det fanns några ströchanser i första halvlek. Van Persie träffade gaveln ifrån snäv vinkel efter passning från Welbeck. Rooney hade ett skott mitt på César på straffområdeslinjen. QPR hade en boll i mål efter nick av Mackie som dock helt rätt vinkades av för offside. Just den offsiden var det enda QPR skapade framåt i den första halvleken.

Sammanfattningsvis efter halva matchen gått var att det var väldigt tempofattigt under långa stunder. Framförallt Scholes och Fletcher får stå till svars för det låga tempot. Rafael och Evra hade en för hög utgångsposition och kom inte med fart i anfallen.
Men det kändes som om United hade kontroll utan att vilja utnyttja övertaget fullt ut.

Andra halvlek

Inga byten efter paus. Nu väntade många på en anstormning från United. Den uteblev och istället kunde QPR ta ledningen. Målet kom till genom en hörnvariant som United inte var vakna på. Lindegaard släpper en retur rakt ut som Mackie kunde trycka in i mål.
Scholes tänder till och fäller Dyer bakifrån kort efter, vilket renderar i gult kort och avstängning i nästa match. Frisparken blir ofarlig. Mbia får därefter också han ett gult kort efter att ha fällt Evra.
Matchen får ett nytt ansikte efter 60 minuters spel. United har då bytt in Anderson och Hernandez istället för Scholes och Young. QPR hinner även dom med ett byte när Traore går ut och ersätts av lillebror Ferdinand.
I den 64′ får United en hörna som Rooney slår på den bortre ytan där Welbeck nickar in igen och Evans stormar fram och nickar in kvitteringen. Fyra minuter senare är det dag för en ny hörna som Rooney skjuter, ja han skjuter den, på Fletchers panna som dunkar in den i mål. Riktigt roligt för Fletcher efter allt hans slit! Fyra minuter senare är det alltså dags igen. Anderson gör det som varken Scholes eller Fletcher gjorde, han driver bollen från egen planhalva och lägger fram bollen till Hernandez som inte gör något misstag. United har alltså gått från 0-1 till 3-1 på åtta minuter. Otroligt starkt!
I slutet på matchen får vi se Powell hoppa in och gör helt ok ifrån sig. Annars var det lite Rios show när han driver upp bollen, tvåfotar en spelare och tunnlar en annan, i slutet av matchen och får hyllningar av publiken.

United vänder återigen en match från underläge. Det som vänder den här matchen är enligt mig bytena som görs. Anderson och Hernandez gav en ny dimension av spelet. Scholes och Fletcher var för lika och kunde inte lösa upp knutarna i QPRs mittfält. Att Anderson kom in gav en mycket tydligare rollfördelning på mittfältet och en spelare som gärna driver bollen. Hernandez kommer in och med sitt rörelsemönster skapar han oreda i QPRs försvar.
Nu är vi återigen etta i ligan. Förhoppningsvis stannar vi där resten av säsongen!

Uniteds laguppställning:
Lindegaard
Rafael, Ferdinand, Evans, Evra
Young, Fletcher, Scholes, Welbeck
Rooney, Van Persie

Anderson för Young (59)
Hernandez för Scholes (59)
Powell för Welbeck (79)

Oanvända avbytare: De Gea, Jones, Smalling, Cleverley

QPRs laguppställning:
Cesar
Mbia, Nelsen, Hill, Traore
Dyer, Derry, Mackie, Faurlin, Taarabat
Cisse

Ferdinand för Traore (61)
Hoilett för Taarabt (73)
Granero för Faurlin (84)

Oanvända avbytare: Green, Diakte, Wright-Phillips, Ephraim