Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – West Ham 1-0

Manchester United slog ikväll West Ham med 1-0 efter att Robin van Persie inlett målskyttet efter bara 33 sekunders spel. United kom till start med en diamantform där bland annat Cleverley och Anderson fick chansen från start.

Första halvlek:
Matchen han knappt börja innan United gjorde 1-0 genom Robin van Persie. Michael Carrick slog en fin djupledsboll som holländaren tog emot, han försökte vinkla in bollen i det bortre krysset men istället tog bollen på Collins ben och gick i en båge in i mål. Att United tar ledningen i matcher har vi inte varit bortskämda med den här säsongen. Efter Uniteds tidiga ledningsmål blev hemmalaget lite mer avvaktande, man forsatte inte med det offensiva spelet som man kunde tro. West Ham kom in mer i matchen och fick mer boll. Både Kevin Nolan och Andy Carroll skapade två halvfarliga målchanser. Nolan med en klack och Carroll med ett volleyskott som smet över Lindegaards ribba. United tog sedan över bollinnehavet utan att skapa några farligare chanser. 1-0 resultatet stod sig dock halvleken ut.

Andra halvlek:
Båda lagen kom ut till den andra halvleken med samma startelvor. West Ham började den andra halvleken bäst, man skapade ett litet tryck på United dom första 5 minuterna med hörnor och inlägg. Dock utan några farligare chanser. Tom Cleverley hade sedan ett mycket farlig skott som Jääskelainen dock fick fingrarna på och bollen gick över. Rooney får ett farligt läge efter cirka en timmes spel, han försöker skruva in bollen i bortre burgaveln men skottet räddas. På den efterföljande hörnan är det full kalabalik framför West Hams mål där bollen studsar fram och tillbaka dock utan att hamna i mål. I den 65:e minuten kom Uniteds första byte i matchen, ut gick Cleverley och in kom Ashley Young. I samband med bytet gick man även över till en 4-4-2 formation med Rooney och Young på kanterna. Med knappa 10 minuter kvar av matchen får West Ham en enorm chans. Carlton Cole skjuter men Lindegaard gör en strålade räddning. Dock visade reprisen att det var offside. Matchen slutar 1-0 och tre nya poäng till United.

Sammanfattning:
Manchester United gör vad man ska, man vinner matchen dock utan att imponera. Man har mycket boll och många avslut men lyckas inte komma till några speciellt farliga målchanser förutom några distansskott. West Ham står upp bra i matchen, dock var deras enda offensiva kvalitéer lång och höjdbollar in i boxen. United var delvis stillastående i matchen trots att man spelade med en diamant framtill. Farten och inläggen från kanterna saknades i denna matchen enligt undertecknad. United och City gör efter kvällens match (City slog Wigan med 2-0 medans Chelsea spelade 0-0 mot Fulham) ett litet ryck i tabellen. United har nu 7 poäng ner till trean Chelsea och 1 poäng ner till tvåan Manchester City. Top of the league!

Manchester United:

Lindegaard, Rafael, Evans, Smalling, Evra, Anderson (Jones 84′), Carrick, Cleverley (Young 65′), Hernandez, Rooney (78′), Van Persie.

Bänk:
De Gea, Jones (84′), Ferdinand, Young (65′), Welbeck (78′), Fletcher, Buttner.

West Ham:

Jääskelainen, Demel, O’Brien, Reid, Collins, Tomkins, Diame (O’Neil 73′), Nolan, Jarvis (Maiga 70′), Taylor, Carroll (Cole 60′).

Bänk:
Spiegel, Cole (60′), Maiga (70′), Spence, O’Neil (73′), Moncur, Lletget.