Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Denis Law ny klubbambassadör

Den ursprungliga kungen av Stretford End, Denis Law, gör ett antal legender sällskap som ambassadör för Manchester United.

I rollen som ambassadör gör spelarna diverse framträdanden för att marknadsföra klubben genom att berätta anekdoter från sina karriärer. Detta sker både för klubbens sponsorer och för välgörande ändamål.

Skotten Denis Law gjorde 237 mål på 404 matcher för United under perioden 1962 till 1973. Med det är han tvåa på listan över Uniteds bästa målskyttar, endast Sir Bobby Charlton är bättre. Han blev en stor favorit på Old Trafford och han kallades The King av klubbens supportrar. Då Eric Cantona senare också fick det epitetet kallas Law idag ofta The Original King. Han står staty utanför Old Trafford tillsammans med George Best och Sir Bobby Charlton och Law står också staty i gången till Stretford Ends över läktare.

På meritlistan har Law ligatitlar från 1965 och 1967 samt en FA-cupseger 1963. Han missade finalen i Europacupen 1968 p.g.a. skada och har därför, formellt, inte den titeln på meritlistan men han var givetvis en stor del av 68-laget ändå.

Denis Law utsågs till Europas bästa spelare 1964 och var därmed första Unitedspelare att få den fina utmärkelsen. Några år senare hade Sir Bobby Charlton och George Best gjort honom sällskap. Cristiano Ronaldo blev fjärde Unitedspelare att få utmärkelsen och är just nu den senaste.

Som ambassadör för United gör Law sällskap med den meriterade kvintetten Sir Bobby Charlton, Bryan Robson, Gary Neville, Andy Cole och Peter Schmeichel.

Law var förstås stolt och hade följande att säga om utmärkelsen: ”Jag är glad och ärad. Klubben har förändrats en hel del sedan min tid men stödet och passionen hos fansen har varit detsamma och jag ser fram emot att möta dem som en del i min nya roll.”

Källa: Manutd.com