Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Reading-Manchester United

United går in i december månad och julperioden som serieledare, när man på lördagkvällen ställs mot Reading borta på Madejski Stadium. Bortamatcher i Premier League är alltid tuffa, men detta bör räknas som en av de lättare och man går för tre nya poäng.

Reading
Hemmalaget har hittills tagit 9 poäng i ligaspelet och ligger på en 19:e plats – med fiaskolaget QPR bakom sig. Säsongens enda vinst kom mot Everton, annars har man spelat oavgjort i sex av sina 13 matcher. Den senaste formen är sisådär, november började bra med fem poäng på tre matcher, men detta följdes upp av två svaga prestationer och förluster mot Wigan och Aston Villa.

Nykomlingarna får det tufft att hålla sig kvar, då man inte gjorde någon jättesatsning under augustifönstret. Man valde istället att satsa på spelarna som var med vid uppflyttningen och värvat en hel del unga spelare. Den enda större värvningen var Pavel Pogrebnyak som inte alls levt upp till förväntningarna, efter att ha haft en fin vårsäsong i Fulham förra säsongen.

Kebe, McCarthy, Karacan och Newcastle-värningen Guthrie är samtliga skadade, och kommer förmodligen inte att medverka i matchen. Även högerbacken Chris Gunter har varit tveksam till spel, men sägs ändå komma till spel.

Möjlig startelva (4-4-2):
Federici
Gunter, Morrison, Gorkss, Shorey
Robson-Kanu, Tabb, Leigertwood, McAnuff
Roberts, Le Fondre

Manchester United
Vi går alltså in i december, en månad som historiskt sett varit lite av en favoritmånad för United. Under de senaste tio åren har man vunnit 77 % av matcherna som spelats i december och under dessa 10 år har man aldrig förlorat första matchen i december månad.

Inte bara går vi in i en historiskt sett favoritmånad, utan man gör det som serieledare. Formen måste man säga är bra. Efter två raka förluster, mot Norwich och Galatasaray då man ställde upp med ett reservbetonat lag, har man vunnit sina två senaste matcher mot West Ham och QPR. Förutom förlusten mot Norwich vann man alla sina matcher i ligaspelet under oktober och november, imponerande statistik.

Även skadeläget börjar se ljusare ut, åtminstone i backlinjen (äntligen). Även Vidic är tillbaka i träning, han kommer inte medverka i denna match men finns eventuellt med i nästa veckas omgång av Champions League mot Cluj. Istället är det svagare på yttermittfältet då Valencia och Nani fortfarande är skadade tillsammans med offensiva mittfältaren Kagawa. Även fast Giggs är tillbaka efter en lättare skada fortsätter man troligtvis starta med tre anfallare.

Möjlig startelva (4-3-3):
Lindegaard,
Rafael, Ferdinand, Evans, Evra
Anderson, Carrick, Cleverley
Van Persie, Chicharito, Rooney

Bänk: De Gea, Jones, Smalling, Scholes, Fletcher, Young, Welbeck

Historik
United har bara ställts mot Reading 16 gånger i tävlingssammanhang. Första matchen spelades 1912, sedan dess har United har 8 vinster, 7 kryss och bara en förlust mot Reading (enda förlusten kom 1927 i en tredje omspelsmatch i FA Cupen på Villa Park med 1-2). För den som ville veta.

Lagens 7 senaste möten under en relativt modern tidsperiod:
1995/1996 FA Cup: Reading-Manchester United 0-3
2006/2007 PL: Reading-Manchester United 1-1
2006/2007 PL: Manchester United-Reading 3-2
2006/2007 FA Cup: Manchester United-Reading 1-1
2006/2007 FA Cup: Reading-Manchester United 2-3
2007/2008 PL: Manchester United-Reading 0-0
2007/2008 PL: Reading-Manchester United 0-2

Reading-Manchester United
Premier League
Madejski Stadium
Onsdag 1 december, 18:30
Domare: Mark Halsey

Matchen visas på Viasat Fotboll och Viasat Fotboll HD