Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18 besegrade serieledarna Southampton

United tog en meriterande seger när man slog serieledarna Southampton med 4-2 på hemmaplan efter två mål av födelsedagsbarnet Wilson och två från Mats Daehli.

Det tog 21 minuter innan vi fick se första målet och det var James Wilson, 17 år på dagen, som stötte in Januzajs frispark på volley. Endast två minuter senare kvitterar Southampton efter slappt försvarsspel när Ariyibi stöter in bollen från nära håll. United låter sig inte nedslås av det utan tar ledningen tämligen omgående, återigen är det Januzaj som ligger bakom målet med en perfekt djupledsboll till Daehli som enkelt kan sätta en bredsida i bortre hörnet fri med målvakten.

Samma kombination ökar också på ledningen till 3-1, ett snartlikt mål som 2-1 men den här gången slår Daehli in den med vänstern efter en precis passning från Januzaj.

Andra halvlek präglas mest av tekniska fel från MUTVs sida där vi missar halva halvleken, men vi hinner åtminstone se Wilsons avgörande 4-1-mål där han får ett instick i djupled av Daehli och i vanlig ordning rundar han målvakten och sätter säkert in den i det öppna målet. Southampton reducerar, men det är inget vi tittare kan se och matchen slutar 4-2.

De offensiva spelarna fortsätter att briljera, Januzaj öppnar med tre assist och är en väldigt sevärd spelare. Daehli gör två mål och en assist samtidigt som Wilson fortsätter att göra mål han också. Positivt också att United börjar få tillbaka skadade nyckelspelare som mittbacken Ioannou och mittfältaren Rothwell som båda fick speltid idag efter längre skadefrånvaro.

Nu är den första delen av serien färdigspelad och United slutar tvåa i serien efter just Southampton. Det innebär att United kvalificerat sig för Elite Group. Mer om det upplägget kan ni läsa här.

Missa inte heller U18s första match i FA Youth Cup som spelas på fredag kväll mot Burnley på Old Trafford.

Manchester United U18 – Southampton U18 4-2 (2-1)
Uniteds mål: Wilson (21, 65), Daehli (29, 43)
United: Sutherland – Grimshaw, Dalley, Ioannou, Evans – Weir, Pearson (Rothwell 68), Rudge (Barmby 46), Daehli (Gorre 64) – Januzaj – Wilson.