Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – CFR Cluj

En betydelselös match för hemmalaget på Old Trafford ger Ferguson möjlighet att testa vad de lite mer reservbetonade och orutinerade spelarna går för. Enligt uppgifter kommer även den sedan länge skadade Vidic att få spela ifrån start.

Manchester United

I den senaste ligamatchen, borta mot Reading, blev det målkalas! De röda djävlarna vann till slut med 4-3, efter mål av Anderson, Rooney (2) och van Persie. Ferguson verkar dock inte efter matchen ha varit allt för glad på defensiven i laget, som har kritiserats så många gånger denna säsong. Rafael blev märkbart besviken när han blev utbytt redan i den första halvleken. Resultatet innebar att man utökade sin ledning till tre poäng gentemot City, som spelade lika mot Everton.

United är sedan tidigare redan klara för slutspel i turneringen, och mönstrade redan i förra omgången mot Galatasaray med en B-betonad elva. Det kommer inte att vara några undantag denna match, då laget har en viktig match i ligan i helgen mot City. Den mest positiva nyheten är att Vidic, som inte har kunnat spela fotboll sedan förra säsongen, antagligen kommer att spelas ifrån start denna match och frågan är ifall det är för att testa ifall han kommer kunna spela i derbyt i helgen.

MUSS-bloggen rapporterade idag att det var fem spelare som saknades på dagens träning inför morgondagens match, och det var Anderson, Nani, Evans, Valencia samt Kagawa. Jag ställer mig själv tveksam till att Lindegård får fortsatt förtroende efter matchen mot Reading, där han inte riktigt skötte sitt jobb.

Möjlig startelva (4-2-3-1):
De Gea
Smalling, Vidic, Jones, Büttner
Fletcher, Scholes
Welbeck, Powell, Giggs
Chicharito

CFR Cluj

Rumänerna ligger för närvarande på en tredje plats i gruppen, på samma poäng som Galatasaray. Laget har bättre målskillnad än turkarna, men i och med att man i Champions League räknar på inbördes möten måste man ta minst en poäng mer än Galatasaray.

Hemma i den rumänska ligan har laget dock inte gått bra alls denna säsong, och huserar på en sjätteplats hela 15 poäng bakom serieledarna Steaua Bukarest och en chans till Champions League-spel till nästa säsong.
Totalt sett på sina fem senaste spelade matcher har laget dock vunnit fyra matcher, varav en på övertid i den inhemska cupen, samt förlorat en.

Möjlig startelva (4-4-2):
Mário Felgueiras
Ivo Pinto, Cadú, Rada, Camora
Sougou, Mureşan, Luís Alberto, Sepsi
Rafael Bastos, Kapetanos

Historik

Lagen har endast mötts en gång tidigare, och det var när laget möttes den 2 oktober. Den matchen slutade 2-1 till United efter två mål av van Persie.

Manchester United -CFR Cluj
Champions League
Old Trafford, Manchester
Onsdag 5/12 20:45
Domare: Daniele Orsato, Italien
TV: Viasat X-tra 3, Viaplay


EDIT: Vidic kommer antagligen inte att spela matchen, har Ferguson nu sagt, och hänvisat att det är i ett för tidigt skede. Däremot kommer Rooney att spela denna match då han enligt Ferguson behöver spela konstant.