Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – CFR Cluj 0-1

United fick se sig besegrat på Old Trafford för andra gången denna säsong när CFR Cluj kämpade för sin existens i Champions League. Endast Rooney var kvar från startelvan senast mot Reading, och i övrigt spelades ett reservbetonat lag. Cluj gjorde ett fint mål, signerat Alberto, men kommer trots vinsten att få spela i Europa League, då Galatasaray vann sin match mot Braga.

Första halvlek
United tog kommandot direkt i första halvlek och man visade upp ett hyfsat spel, då man höll mycket i bollen och rullade inom laget. Dock så visade laget, som så många tidigare gånger denna säsong, ett väldigt nonchalant spel vid vissa tillfällen och missar de enklaste passningarna. Här var man dock inte ensamma i denna match, då Cluj också gjorde många simpla misstag.

United samlade på sig ett antal hörnor i första halvlek, och flertalet av gångerna blev det någonting farligt utav dem, men man lyckades dock inte göra mål.

I den femte minuten slår Giggs Uniteds andra hörna från höger, som möts av Welbecks panna. Welbeck har dock kommit så långt fram att han måste lägga en lätt skarv för att få den på målet, men bollen går precis utanför.

I den sjunde minuten kommer ett smakprov på nonchalans, när Smalling med bollen utanför eget straffområde ska lägga undan bollen. Han väljer då att slå den mot Büttner till vänster, trots att flertalet motståndarspelar finns runt omkring. Passningen blir inte perfekt och hamnar son Rui Pedro som snabbt slog ett inlägg som De Gea är på, men den får en konstig bana upp i luften, och Jones är där för att nick bort bollen till hörna.

Sougou har en chans efter 22 minuter att Wootton givit bort bollen, men unge Wootton kunde dock reparera misstaget genom att blocka skottet som Sougou får till.

De bästa målchanserna i matchenkommer dock efter 40 spelade minuter och framåt när Welbeck först får en chans på en hörna. Bollen dyker upp hos Welbeck vid den bortre stolpen och styr bollen mot mål, men där är Felguerias i bortamålet och styr undan bollen till ytterligare en hörna med en svettig enhandsräddning av hög klass.
Den efterföljande hörnan ger inte mycket till United, men i spelsekvensen efter får Rooney bollen i straffområdetskanten och lägger en fin chip mot det vänstra krysset. Felguerias är även där denna gången och räddar med ytterligare en fin enhandsräddning. Bollen kommer sedan till Chicharito som slår ett fint inlägg som når Smallings huvud. Nicken går precis utanför stolpen.

I övrigt är första halvlek en ganska trist historia, med United som bollförande lag. Dåliga passningar ger Cluj chansen att kontra, vilket de gör rätt bra, dock utan något flyt framför mål.

I den 45:e matchminuten byts Cleverley ut mot Scholes, detta på grund av en befarad skada. Cleverley går direkt till omklädningsrummet.

Andra halvlek

Båda lagen börjar de sista 45 minuterna väldigt passivt, och det finns inget riktigt driv i något av lagen.

I den 49:e minuten får motståndarkaptenen Cadu gult kort efter att ha fällt Powell utanför straffområdet. Frisparken tas av Rooney, men går rakt i muren.

Bara minuten senare så ger De Gea bort bollen gratis, som han gjort flera gånger denna säsong, när han inte får till en utspark mot mittfältet. Denna gång lyckas dock inte Cluj komma till något bra avslutningsläge.

Matchens enda mål kommer efter 56 minuter då Alberto får bollen efter att Scholes tappat bollen på mittfältet. Alberto tar några kliv framåt och lossar sedan, någon meter utanför straffområdet, av ett skott som efter en liten touch i Smallings rygg letar sig upp mot De Geas högra kryss. Bollen tar stolpe in, och är otagbart för den unge spanjoren.

Uniteds enda kvalificerade målchans i den andra halvlek kom genom Jones i den 73:e minuten. Jones samspelar med Rooney, som lägger bollen mellan vänster- och mittbacken, och Jones kommer då i läge mot målvakten. Skottet, som är ur en rätt dålig vinkel, räddas ut till en hörna.

Resten av matchen var seg, det var inte mycket som hände utan båda lagen verkade mest ta det lugnt. Byten som gjordes i andra halvlek var för United: Macheda för Powell (73′) samt Fletcher för Giggs (86′), för Cluj: Aguirregaray för Pedro (71′), Maftei för Bastos (78′) samt Kapetanos för Sougou (90′).

En tråkig match avslutades efter att Scholes (oschysst tackling) och Felguerias (maskning) fått gult kort.

Manchester United – CFR Cluj 0-1 (0-0)
0-1 Alberto (56′)

Manchester United:
De Gea – Jones, Smalling, Wootton, Buttner – Powell (73′) , Cleverley (Scholes 45′), Giggs (Fletcher 86′) – Rooney, Welbeck, Chicharito

Oanvända avbytare: Lindegaard, Rafael, Vermijl, Young

CFR Cluj
Felgueiras – Pinto, Cadu, Piccolo, Rada – Sougou (Kapetanos 90′), Alberto, Muresan, Camora – Pedro (Aguirregaray 71′), Bastos (Maftei 78′)

Oanvända avbytare: Stancioiu, Sepsi, Godemeche, Bjelanovic

Publiksiffra: 71 521
Domare: Daniele Orsato, Italien