Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De skadade fortsatt skadade

På dagens presskonferens berättade Sir Alex Ferguson att han tror att det står mellan United och city om vilka som ska bli engelska mästare den här säsongen. Uniteds manager tvingas dock avvara flera viktiga spelare i söndagens derby.

”Jag tycker att de [United och city] har det där försprånget till Chelsea, Arsenal och Tottenham. Det är svårt att se att vi båda ska kollapsa. Jag tror att det står mellan oss två,” sa Ferguson på fredagens presskonferens.

”Det kommer inte att betyda överdrivet mycket [om vi besegrar city och förstör deras förlustfria svit på hemmaplan] eftersom det är sådan lång väg kvar till slutet på säsongen. Du kan aldrig vara säker och du kan förlora mot vem som helst. Det är den typen av liga vi är i. Det är en tuff liga.

”Derbyna var avgörande [förra säsongen], framför allt den där 6-1-förlusten, på målskillnad. Det var det som kostade oss. Matcher mellan United och Liverpool de senaste 25 åren har varit otroliga. De har alltid varit viktiga matcher. Men det har ändrats därför att, just nu, är Liverpool inte med och utmanar om ligan som city är.

”city är vårt största hot, så det har ändrats. Och vi är deras största hot. Vi måste acceptera deras utmaning som vi gjorde när Chelsea dök upp och när Arsenal tog över från Liverpool i början på 90-talet. Vi måste göra det igen.”

På skadefronten intet nytt
United kan dock inte räkna med att några av de skadade spelarna kommer att återvända i tid till derbyt. Istället verkar det som att Valencia, liksom Nani, blir borta några veckor till. Vidic och Kagawa är närmare comeback men då ingen av dem kunde spela i onsdags verkar ingen av dem vara aktuella för spel på söndag, istället är det troligt att de får göra comeback mot Sunderland nästa vecka.

Vi får ingen ordentlig uppdatering på Cleverley och vi får ingen uppdatering alls på Anderson. Vi vet inte riktigt hur vi ska tolka det. Ja, vi vet ju inte alls hur vi ska tolka något som Ferguson säger om skador nu för tiden. Han tycks ljuga lika ofta som han talar sanning.

”På skadefronten kommer Tom Cleverley att undersökas den här morgonen och vi får se hur han är. Det är hans vad, vilket alltid är en oro, men vi får se.

”Jag trodde att Kagawa skulle ha gjort tillräckligt för att komma med på bänken i onsdags, men nej, han är en bit bort. Men jag tror inte att han kommer att vara tillgänglig förrän Sunderlandmatchen. Vidic har definitivt gjort det bra på träning och det passar hans självförtroende att spela men jag tror att matchen på söndag är lite för tidigt för honom. Jag tror att han kommer att vara redo för Sunderland.

”Jag vet att vi har några skador för tillfället men vi har en stor stark trupp av spelare. Nani och Valencia är fortfarande borta. Det kommer att dröja några veckor med dem.”

city får för många straffar
Ferguson ifrågasätter också mängden straffar som city får på hemmaplan:

”Antalet straffar de får, 21 de senaste året eller något sådant. Om vi skulle få så många skulle det bli en rättslig undersökning i det brittiska underhuset. Det skulle bli en protest.”

Källor: Manutd.com, Guardian.co.uk