Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United utslaget ur FA Youth Cup

United blev under fredagskvällen lite överraskande utslagna ur turneringen efter att ha förlorat mot Burnley med 4-3 efter förlängning hemma på Old Trafford.

Matchen började i ett avvaktande tempo med mycket felbeslut på den stora planen. Men det var United som förde matchen men Burnley hade den hetaste chansen när Gollini vaket avstyrde en djupledsboll. Trots övertaget tar Burnley ändå ledningen på en offensiv frispark som nickas in vid första stolpen. United såg ut att gå till halvtid i underläge men i halvlekens sista minut klackar Januzaj läckert fram Weir som i farten petar den förbi sista försvararen och placerar in den fint vid målvaktens vänstra stolpe. 1-1 i paus får ses som rättvist med tanke på hur lite United egentligen skapade.

I andra halvlek höjer United passningstempot och trycker på ännu mer, nu kommer Burnley knappt över halva planen och United tar också ledningen efter en hörna som landar hos Pearson som drar till med en behärskad bredsida, dock räddas den på mållinjen och på returen slår Ioannou in den på volley, snyggt och en rättvis ledning.

Endast tre minuter senare kan Burnley kvittera efter en djupledsboll som skär emellan ytterback och mittback kan Burnley få ett friläge, men Gollini räddar bra men bollen studsar upp i luften och mot mål, och precis när Grimshaw ska rensa med foten så vräker sig en Burnleyspelare fram och trycker in den. Svagt försvarsspel.

United fortsätter att trycka på och efter en hörna lyckas Mats Daehli peta fram bollen i sista stund till Donald Love som trycker på ett stenhårt skott som nästintill går igenom målvakten. Nu hade United bra kontroll och fortsatte att skapa chanser, men en slarvig hemåtpass som Gollini slår rakt på Gilchrist som kan lägga in den i öppet mål. Vansinnig passning hemåt men Gollini skulle kunna lagt bollen ut ur spel.

Matchen slutar 3-3 efter 90 minuter och det går till förlängning, United är nu mycket bättre än Burnley som går på knäna men efter en stötbrytning som misslyckas på offensiv planhalva kan Burnley kontra och får in ett inlägg som en omarkerad Gilchrist kan nicka in och han fullbordar sitt hattrick efter 112 minuters spel.

United trycker på i resten av förlängningen men målvakten tar allt även om avsluten oftast var rakt på.

Gollini var bra i målet och är väldigt vaken när Burnleys chanser väl kommer, men visst kunde han gjort det bättre på tredje målet även om det främst är passningsläggarens fel.

Försvarsspelet för dagen var alldeles för svagt, men Donald Love var bra matchen igenom som högerback och Ioannou godkänd och gjorde ett fint mål. På mittfältet var Ben Pearson bra matchen igenom, fantastiskt passningsspel både vad gäller korta och långa passningar samtidigt som han var den som drev på laget när det behövdes. Bäst på planen idag. Framåt hade Daehli en sämre dag men Januzaj var bra med sin fina touch och spelsinne. Den store målskytten Wilson kom aldrig riktigt loss mot ett lågt försvarande och organiserat Burnley.

Manchester United U18 – Burnley U18 3-4 e.f (3-3 ft)
Uniteds mål: Weir (45), Ioannou (64), Love (72)
United: Gollini – Love, Grimshaw, Ioannou (Dalley 77) – Rowley – Barmby (Rudge 55), Pearson (Byrne 114), Weir, Januzaj, Daehli – Wilson