Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferdinand blodig av supporters projektil

I samband med att United firade segermålet mot Manchester city inträffade tyvärr mindre trevliga saker på läktarna. En citysupporter kastade ett mynt som träffade Rio Ferdinand precis ovanför ögat och kraften var tillräcklig för Ferdinand skulle börja blöda ymnigt. En annan (?) citysupporter sprang in på planen – mot Ferdinand – denne stoppades dock av citys målvakt Joe Hart.

Relativt snart efter matchen publicerade Manchester city ett uttalande på sin hemsida med en oreserverad ursäkt till Rio Ferdinand där man också lovade att göra så mycket som möjligt för att hjälpa polisen att få tag på de korkade supportrarna och dessutom säger city att de kommer att vidta egna åtgärder:

”Manchester city vill ge sin ärliga ursäkt till Rio Ferdinand. Klubben fördömer oreserverat handlingarna som ledde till att han blev skadad.

”[Greater Manchesters Polis] undersökning av alla supportrars beteende i dagens match kommer att stöttas fullständigt av klubben, genom tillhandahållande av CCTV-bilder och ögonvittnens berättelser. Följande denna undersökning, och allt tillhörande agerande av polisen, kommer klubben också att vidta egna disciplinära åtgärder för alla fans som upptäcks vara skyldiga av försyndelser.”

Det engelska fotbollsförbundet, FA, kom också med ett uttalande relativt snart efter matchen. FA, tycker förstås att det är tråkigt och lovar försöka hitta den ansvariga och straffa denne:

”Det är trist efter en fantastisk match och en fin reklam för Premier League att vi diskuterar den här frågan. Vi kommer att jobba med klubbarna och myndigheterna för att identifiera de ansvariga och stödjer de starkaste tillgängliga straffen, inklusive livstidsavstängningar.

”Vi fördömer alla sådana handlingar och det är helt enkelt oacceptabelt att någon spelare exponeras för en skada på det sättet. Att se Rio Ferdinand lämna planen med ett sår över sitt öga för att få vård är förfärligt.”

Nu gick det efter omständigheterna ändå bra för Ferdinand. Efter matchen twittrade han och fördömde den som kastade myntet. Han tillade dock, humoristiskt, att han tyckte att supportern var snål som bara kastade ett tvåpencemynt.

Ferdinand tog också till Twitter för att tacka Joe Hart för att denne stoppade idioten som sprang in på planen.

Sir Alex Ferguson tyckte förstås också att det var en trist historia att tala om. Ferguson pekar också på att liknande inträffade när United mötte Chelsea och att fotbollen måste arbeta för att få bort detta:

”Det var en besvikelse att en supporter sprang in på planen efter att Rio hade träffats i ögat av ett mynt. Det är lite synd, matchen förtjänade inte det. Jag vet inte om de kommer att sy det eller inte.

”Samma sak hände mot Chelsea med allt ståhej när ett halvt säte träffade Michael Carrick och mynt och tändare kastades in. Fotbollen behöver inte det.”

Vi har också sett en del rapporter om bråk mellan klubbarnas supportrar. Vi hoppas att alla har klarat sig relativt helskinnade.

Vidare bekräftar polisen i Manchester att man har gripit en supporter som misstänks för rasistisk sång inne på arenan.

En trist avslutning på en fantastisk match där de goda segrade.

Källor: Manutd.com, Thefa.com, Manchester Evening News, Mcfc.co.uk, @rioferdy5, @gmpolice