Matchrapport: Manchester City – Manchester United 2-3

Oh Robin van Persie! Ännu en gång avgjorde United sent, ännu en gång avgjorde Robin van Persie för Uniteds del. Manchester United vann dagens Manchester derby med 2-3 efter stor dramatik. United ledde matchen med 0-2 i paus men City kom tillbaka till 2-2 innan van Persie kunde avgöra på stopptid med sitt 2-3 mål.

Första halvlek:
Manchester City var laget som började matchen bäst. City hade mycket boll under matchens början dock utan att skapa några farliga målchanser. Efter drygt 10 minuters spel får Mario Balotelli matchens första riktiga målchans. Han får en fint inspelad boll från Agüero som han på halvvolley lyckas skicka 20 meter ovanför ribban. Efter 16 minuters spel kommer matchens första mål. Ashley Young tar emot en boll som van Persie bröstar fram precis vid mittlinjen och Young sätter full fart fram mot Citys mål. Han spelar in bollen till Rooney som driver bollen och skjuter ett löst skott precis intill Harts stolpe. Hart står på fel ben och kan bara se Rooneys skott smita in brevid sig. 0-1 till United. Efter ledningsmålet försöker City komma in i matchen men United försvarar sig på ett otroligt bra och imponerande sätt. De ljusblåa har mycket boll men lyckas inte skapa några farliga chanser. Efter en halvtimmes spel är det dags för Rooney igen. Efter ett fint inlägg från Rafael på högerkanten når bollen Rooney som rakar in 0-2. Uniteds effektivitet i första halvlek är briljant. I slutet av första halvlek spelar City sig igenom Uniteds försvar och bollen hamnar hos Gareth Barry som får ett ypperligt läge att reducera. Dock skjuter engelsmannen utanför och resultatet 0-2 i Uniteds favör står sig halvleken ut.

Andra halvlek:
City kom ut som ett mer taggat lag till den andra halvleken och började dom första minuterna i ett högt tempo. Matchen forsatte som i första halvlek. Mycket boll för City men inga störra målchanser. Efter en timmes spel kommer en situation som kunde blivit avgörande. Ashley Young gör 0-3 till United på retur efter att van Persies skott tagit i stolpen. Domaren vinkar dock för offside något som TV-repriserna visar var helt fel. Zabaleta står längre ner och löser offsiden på Young. United gets all the decisions? I anfallet efter gör David de Gea två fantastiska räddningar, bollen når dock till slut Yaya Toure som kan skicka in reduceringen och matchen var öppen igen. Matchen blev mer och mer nervpirrande och City öste på för en kvittering. de Gea gör en fantastiskt reflexräddning på David Silvas skott. Med 5 minuter kvar utav matchen kommer Citys kvittering. Efter en hörna når bollen ut till en helt fri Zabaleta som kan skjuta 2-2 nere vid de Geas stolpe. Manchester United ville dock inte åka hem med ett oavgjort resultat utan gör 2-3 genom Robin van Persie på övertid. Rooney drar på sig en frispark som van Persie sedan skjuter via en liten touch från Nasri i City muren in via stolpen bakom Joe Hart. 2-3 är ett faktum och United spelarna bryter ut i vild glädje.

Sammanfattning:
United gör en fantastiskt bra första halvlek. Defensiven var bland det bästa vi sett från laget på många år. Alla jobbade för varandra. Lagets förmåga att kunna kontra in två mål är även väldigt imponerande. Båda målen i första halvlek kommer till efter ett grymt snabbt kontringsspel med få touchs och bra fart. United leder nu Premier League med 6 poäng ner till Manchester City. Nästa match för United är Sunderland på lördag.

Manchester City:
Hart, Zabaleta, Kompany (Toure 21′), Nastasic, Clichy, Toure (Dzeko 84′), Barry, Nasri, Agüero, Silva, Balotelli(Tevez 52′)

Bänk:
Pantilimon, Maicon, Lescott, Dzeko (84′), Garcia, Toure (21′), Tevez (52′)

Manchester United:
De Gea, Rafael, Ferdinand, Evans (Smalling 48′), Evra, Valencia (Jones 84′), Carrick, Cleverley (Welbeck 87′), Young, Rooney, van Persie

Bänk:
Johnstone, Jones (84′), Giggs, Smalling (48′), Chicharito, Welbeck (87′), Scholes


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS