Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson, Van Persie, Rooney och Mancini om derbyt

Ordningen återställdes i Manchesterderbyt. De goda berövades förvisso på en storseger av en dålig linjedomare men en seger i slutminuten är ju så mycket bättre. Det var förstås glada miner i Unitedlägret medan citys manager var bitter.

Robin Van Persie
Robin van Persie fortsätter att producera för United. I derbyt väntade han länge men gjorde å andra sidan ett mål vi kommer att minnas länge. Han var förstås mycket belåten efter matchen:

”Allt fungerar, bara vi vinner. Vi fick en riktigt bra start tack vare Wayne, två riktigt bra, kliniska avslut. Bra anfall och sedan kontrollerade vi matchen, vilket vi gjorde bra. city kommer alltid tillbaka, vi visste det och det är ett riktigt speciellt sätt att avsluta matchen, med tre poäng på ett dramatiskt sätt.

Van Persie avgjorde med en frispark som gick in via den bollrädde Nasri i muren. Van Persie säger att han bestämde sig för att skjuta efter en diskussion med Rooney:

”Wazza frågade mig: ’Vad kommer du att göra? Kommer du att skjuta eller slå ett inlägg?’ Ja sa: ’Jag tror att jag kommer att skjuta,’ haha.”

Sir Alex Ferguson
Uniteds manager var förstås nöjd efter matchen och han tyckte att segern var extra värdefull med tanke på citys hemmafacit:

”Vi har gjort det förr mot city, givetvis, men det var speciellt, helt enkelt, för att de inte hade förlorat hemma på två år. Vi båda är utmanare i toppen av tabellen och det var en fantastisk match, du kunde inte låta bli att titta. Intensiteten, passionen, tävlingsandan. Allt var där. Och man måste ge beröm till city för sättet de fortsätter på och för att de gör sena mål. De har gjort det igen idag mot oss. Tack och lov fick vi den sista som räknades.

”Du vet att Robin är kapabel att göra det. Den fick en liten styrning men det var en toppenträff och jag är riktigt glad att den flög in.”

Ferguson tycker att United gjorde en bra match och förtjänade segern. Han var dock inte lika nöjd med domaren:

”Definitivt [förtjänade vi att vinna]. Jag tyckte att vi var riktigt fantastiska idag med en del av vår fotboll och matchen borde ha varit avgjord i andra halvlek med det antal chanser vi hade. Det är ett konstigt spel fotboll, de borde ha varit 3-0 med ett mål som var klart onside. Istället går de fram och gör mål någon minut senare. Det är den sortens spel fotboll är, du kan få en spark på tänderna på det sättet.

”Jag tycker att vi skulle ha haft en straff eftersom jag tycker att Patrice Evra fälldes. Men det kommer alltid att vara kontroversiella beslut i en match som denna eftersom det är så mycket som händer.”

Ferguson tycker att United gjorde en bra match offensivt och han var nöjd med lagets försvarsspel. Efter att city kvitterade hade han dock nöjt sig med en poäng:

”Jag tycker att offensivt gjorde vi det riktigt bra. Och givetvis efter alla kontroverser om vårt försvarsspel tycker jag att vi försvarade oss bra idag, det tycker jag verkligen. city fortsatte kämpa, de fortsatte slåss och de har ett utmärkt facit med att göra sena mål.

”city gjorde ett andra mål idag och de förtjänade det. Vid det läget säger du till dig själv: ’Jag är nöjd med oavgjort.’ Men fram till dess tycker jag att vi var klart bättre än dem.”

Roberto Mancini
Manchester citys manager Roberto Mancini höll föga överraskande inte alls med Ferguson:

”Det är väldigt hårt att förlora ett derby, ännu mer så i den sista minuten. Så jag är mycket besviken. Vi dominerade andra halvlek och av den anledningen är jag verkligen besviken. De gjorde mål på deras två första målchanser men efter det dominerade vi matchen och kämpade oss tillbaka riktigt bra. Men vi kan inte ge dem ett mål efter att ha kämpat så hårt.

”Jag tycker att vi gjorde ett misstag vid Van Persies frispark på slutet genom att bara ställa tre man i muren. Jag ville ha fyra men jag kunde inte få fram instruktionen och jag tror att det kostade oss målet. Vi skulle ha försvarat den frisparken bättre och vi hade chanser att vinna den här matchen men det är ingenting vi kan göra åt det nu.”

Mancini passade också på att såga sin egen anfallare Mario Balotelli:

”Mario gjorde inte det vi ville att han skulle göra idag, men han har en enorm förmåga och jag älskar honom som en person och en spelare, men han måste ta fram den talangen under matcher. Han är ung och han har talang och jag tänkte att han kunde skapa en massa problem för United. Jag vill inte att han ska slösa bort all talang han har.”

Wayne Rooney
Wayne Rooney var glad efter segern, som han tycker blir extra värdefull då city förlorar sin fina hemmasvit:

”Det är en fantastisk dag för oss, att ta ledningen med sex poäng och slå vår största rival, framför allt efter vad som hände förra säsongen. Vi har väntat länge på att det här ska hända och jag är säker på att alla i klubben, alla fans – vi vet hur mycket det betyder för dem och vi är nöjda. Vi kommer att fira.

”Det är fantastiskt att göra mål här och vinna matchen. Det spelare ingen roll om det mot city eller inte. Det är att jag gör mål för Manchester United. Det är en fantastisk dag för oss att vinna här. De har ett fantastiskt facit här och att förstöra det är en grym känsla.

”Galet [att släppa 2-0 till 2-2]. För att vara ärlig har det varit så hela säsongen. Att förlora en tvåmålsledning, för att vara ärlig kämpade vi lite för att hålla 2-2 på slutet. De hade ett par chanser. Men lite magi gav oss de tre poängen.”

Källor: Skysports.com, Manutd.com, Mcfc.co.uk