Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Sunderland

United slog i lördags tillbaka Sunderland med 3-1 efter mål av van Persie, Cleverley och Rooney. United stod för en till stor del bra insats, med undantag av de sista 30 minuterna då man släppte in Sunderland i matchen. Här kommer spelarbetygen med en kort kommentar till de involverade Unitedspelarnas insats.

David De Gea
Spanjoren hade inte särskilt mycket att göra under långa stunder i den första halvleken. I den andra fick han det svettigare, i takt med att United gav bort taktpinnen. De Gea passade då på att åter visa vilken talang han besitter. Är grymt reaktionssnabb i paraderna, kommer snabbt upp för att vara redo att mota returerna och är ofta väldigt smart i sitt agerande. Spelet i luften har ältats nog, men vilken målvakt vi kommer ha när det väl sitter till 100 %..

Betyg: 8

Phil Jones
Jag har länge tyckt att Jones ser bäst ut till höger i backlinjen. Den här matchen fick mig inte att ändra åsikt. Fullkomligt älskar hans driv när han bestämmer sig för att bara plöja på framåt. Visade även goda tendenser i inläggsspelet. Ett fullgott alternativ till Rafael som dessutom är en lite annorlunda spelartyp än brasilianaren, vilket ger Sir Alex möjligheten att anpassa sitt val av högerback efter hur motståndarnas vänsterflank ser ut.

Betyg 7,5

Rio Ferdinand (Utbytt 68)
Ferdinand stod för en stabil insats innan han byttes ut istället för Vidic strax före Sunderlands reduceringsmål. Samarbetet med Smalling fungerade bra och det bådar gott då alternativen i backlinjen (ta i trä) är fler än aldrig förr.

Betyg: 7

Chris Smalling
Börjar – liksom Jones – hitta rätt efter sin långa frånvaro. Fick 90 minuter varav knappa 70 med Rio och 20 med Vidic och under vilka han agerade helt fläckfritt.

Betyg: 7,5

Patrice Evra

Pat gjorde det han skulle bakåt och kom dessutom med ovanligt (för att vara Evra anno 2012) mycket framåt. Hade kunnat bli målskytt tidigt, men ovanan vid sådana lägen lyste igenom. Utmärkte sig också genom att nicka undan en av Sunderlands få målchanser i den första halvleken samt genom fint förarbete till en av Rooneys målchanser.

Betyg: 7,5

Antonio Valencia
Syntes främst under den fantastiska perioden i den första halvleken, men annars skördade United – för ovanlighetens skull – flest framgångar på vänsterkanten. Visade på sin fantastiska speed i spelvändningen som föregick Rooneys ribbträff.

Betyg: 7

Michael Carrick (Scholes)
Ägde tillsammans med Cleverley mittfältet i den första halvleken och samarbetet dem emellan ser allt mer lovande ut. Ett exempel är 2-0-målet. Utgick efter paus med känningar i hamstringsmuskulaturen och då tappade United också sitt fina spel, vilket givetvis inte är någon slump.

Betyg: 7,5

Tom Cleverley (Utbytt 73)
Ägde tillsammans med Carrick mittfältet i den första halvleken. Stod för ett riktigt fint mål då han efter att ha väggat med just Carrick fick på ett mycket fint avslut. Är med sin raka spelstil och sina fina fötter ofta en fröjd för ögat. Agerandet vid reduceringsmålet sänker betyget något och trots att Fergie visade sitt missnöje genom att omgående byta ut honom, så tror jag att bossen har hittat sina starters på innermittfältet.

Betyg: 7

Ashley Young
Stod för en av sina främsta insatser för säsongen. Var involverad i förarbetet till majoriteten av Uniteds alla chanser och såg genomgående bra ut matchen igenom (vi bortser från sista 30). Blir kul att se om Ashley kan visa upp ett liknande spel under en längre period, eller om han fortsätter på sin inkörda – och ojämna – bana.

Betyg: 7,5

Wayne Rooney
Var aktiv och kom fick en hel del bra lägen, men länge verkade som om det inte riktigt var Wazzas dag framför kassen. Till sist blev fick han dock målskytt efter att van Persie serverat honom på ett silverfat. Sjönk ned i banan och samarbetade fint med Carrick och Cleverley i den första halvleken, vilket bidrog till Uniteds fina anfallsspel.

Betyg: 7

Robin van Persie
Visade, med sitt 1-0-mål, ännu en gång hur makalöst giftig han är i boxen. Förvånande nog missade han en chans i bästa RvP-läge sedan han frispelats av Young, men kompenserade genom magin före Rooneys 3-0. Är oerhört produktiv särskilt när han spelas tillsammans med just Rooney och det blir intressant att se vad de herrarna kan ställa till med när det börjar hetta till ordentligt framåt våren, både i CL och i ligan.

Betyg: 8

Paul Scholes (Inbytt 46)
Även om han inte var direkt dålig så är det ingen slump att United tappade mittfältet när han ersatt Carrick. Går av allt att döma sin sista säsong till mötes och vi får hoppas att han kan få till några fina prestationer innan skorna läggs på hyllan för gott.

Betyg: 6

Nemanja Vidic
Riktigt kul att se Vida på planen igen. Bara att hoppas att han kan hålla sig skadefri framöver!

Spelade för kort tid för att betygsättas

Ryan Giggs
Se Scholes. Konstigt att han byts in när det finns betydligt yngre och hungrigare spelare i truppen som får ut mycket mer av varje A-lagsminut än vad Giggs får.

Spelade för kort tid för att betygsättas