Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson: Van Persie kunde ha dött

United fick bara 1-1 mot Swansea. Sir Alex Ferguson var förbannad efter matchen, dock inte på Uniteds insats utan på Swanseas Ashley Williams som extremt fult sköt bollen i huvudet på Van Persie långt efter signal.

”Robin van Persie har tur som är vid liv. Det var ett skandalöst agerande från deras spelare,” sa Ferguson. ”Han borde bli avstängd av FA, Robin kunde ha brutit sin nacke.

”Med Van Persie-situationen kan du tydligt se att han kunde ha dött. FA måste kolla på det även om han har fått ett gult kort. Han borde bli avstängd en lång tid därför att det där var det farligaste jag har sett på en fotbollsplan på många år.

”Det var absolut medvetet. Signalen hade gått, matchen var stoppad och han har gjort det rätt framför domaren, han kunde ha dödat killen. Det var ett skandalöst agerande från spelaren, han borde bli avstängd en lång tid.”

Det fega kräket Williams försökte givetvis spela oskyldig: ”Jag försökte få undan bollen, den träffade honom i huvudet. Jag försökte rensa bollen. Han var givetvis lite arg över det. Det var mycket väsen för ingenting.”

Ferguson hade mer, korrekt, kritik att rikta mot domaren: ”Jag tyckte att det var en frispark [på Van Persie] i uppbyggnaden till deras mål. Men så hade domaren en sån där dag då vi inte fick någonting, så jag är inte överraskad att vi inte fick frisparken.”

Annars förstod inte Ferguson hur United kunde misslyckas med att vinna matchen och passade även på att berömma Uniteds fasta situationer:

”Hur vi inte vann matchen är årets fråga egentligen, för vi bombarderade dem verkligen. Vi skapade massor av chanser och träffade stolpen, ribban och det var en del krångel i straffområdet.

”Ser man det kritiskt skulle du säga att ibland var vår sista boll inte tillräckligt bra. I andra halvlek var det en absolut briljant insats, men jag måste vara missnöjd med resultatet. Vi skulle ha vunnit matchen med en rätt så stor marginal, egentligen.

”Vi har gjort det bra på fasta situationer den här säsongen och det är en stor förbättring. Patrice Evra har nu gjort tre mål och Jonny Evans har gjort tre. Det är ett bra bidrag de ger i termer av gjorda mål för säsongen.”

Van Persie, Rooney riskerar avstängning
Robin van Persie blev, horribelt, varnad i situationen med Williams. Det betyder att Van Persie nu står på fyra varningar (i de engelska turneringarna). Han blir därmed avstängd en match om han drar på sig en varning till i någon av de återstående matcherna 2013 (Newcastle och West Brom), därefter höjs gränsen för avstängning till tio varningar.

Även Wayne Rooney blev varnad idag och han står liksom Van Persie nu på fyra varningar och riskerar avstängning.


Källor: Bbc.co.uk, Manutd.com, Menmedia.co.uk