Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Swansea – Manchester United 1-1

United tappade 2 poäng, och därmed krymptes avståndet ned till city till 4 poäng, när man bara fick 1-1 borta mot svårspelade Swansea. Patrice Evra gjorde sitt tredje mål för säsongen och återigen misslyckades man med att hålla nollan.

Som väntat var det ett helt annat motstånd denna helg än förra. Swansea är riktigt bra och försökte spela bollen längs marken, i första halvlek gjorde dom det bra men i andra var det spel mot ett mål i princip, United var dock för ineffektiva denna dag.
Nemanja Vidic gjorde sin första start på länge, Carrick kom till spel trots allt, annars var det en väntad startelva som Sir Alex valde. I Swansea kom inte Rangel eller Pablo till spel, det gjorde dock målvakten Vorm.

Första halvlek
United inledde bäst spelmässigt och hemmalaget hade svårt att etablera något eget spel. Det var också United som skapade det bästa i chansväg, med ett skott från först Rooney och sedan en fin pass från Carrick som Young avslutade svagt på. Räddningen från Vorm på Young’s svaga skott ledde dock till United’s mål. I den 16:e minuten slog Robin Van Persie en fin hörna som Patrice Evra nådde högst på och via stolpen nickade in sitt tredje mål för säsongen.

Efter målet lyfte hemmalaget upp spelet och kunde hålla den längre inom laget, faktum är att man faktiskt var bättre tills det återstod 5 minuter av halvleken. United försökte dra ner på tempot och vaggades in i en falsk säkerhet och hemmalaget trillade boll fint på offensiv planhalva. Trots detta så kan jag inte komma på någon riktigt farlig chans förrän i den 29:e minuten när kvitteringen kom. Dyer spelades enkelt fram i djupet, hans avslut räddades av De Gea men returen gick rakt ut till Michu som enkelt slog in sitt 13:e mål för säsongen. Försvarsspelet från främst Evra i förstaläget, men även en passiv Evans på returen, var allt annat än bra. Det skall dock sägas att målet aldrig skulle ha skett, Van Persie drogs solklart ner på offensiv planhalva sekunderna innan, men det är ändå för dåligt att det skall få gå enkelt.

Hemmalaget var nu riktigt bra och De Guzman snodde bollen från Cleverley vid kortlinjen men kunde inte lura De Gea. Tendensen var likadan under följande 10 minuter, United tappade helt sitt spel utan fick jaga boll istället. Detta till de sista minuterna när United åter tog tag i spelet. Bl.a hade Evra en fin räd som så när resulterade när hans inspel nådde en helt fri Rooney i mitten, Rooney’s avslut, liksom hela hans match, var dock svagt, och Vorm kunde ganska enkelt rädda.

Andra halvlek
Inledningen av den andra halvleken var jämn, båda lagen hade ett par avslut vardera. Några minuter in så såg man kvalitetskillnaden lagen emellan när United tog över helt.

Rooney måttade ett inlägg som Van Persie snyggt skarvade vidare i ribban. Inbytte (för en underkänd Valencia) Hernandez spelades fint fram av Van Persie men fick inte ordning på fötterna utan hemmaförsvaret hann samla sig och reda upp situationen. Van Persie, som var inblandad i mycket och riktigt bra återigen, serverade sedan Rooney som spelade vidare ut till Young, vars skott täcktes bort av Williams. Nu var det United för hela pengen och bortalaget hade knappt bollen.

Rooney’s sista insats var en frispark som blev omdiskuterad, inte för om det var frispark eller inte utan efterspelet. Van Persie fick bollen strax utanför straffområdet men gjordes ned. Domaren blåste men trots detta så rensade Williams, fullt medvetet, bollen med full kraft rakt i bakhuvudet på en liggande Van Persie, som naturligtvis blev rasande. Fruktansvärt fult gjort av Williams och man ser på reprisen att det är fullt medvetet, efterspelet…. ett gult kort vardera till Williams och Van Persie, uselt. Van Persie kunde, om bollen hade träffat lite längre ned, blivit allvarligt skadad, nackskador skojar man inte med.
Den hårda frisparken rensades bort och Rooney byttes ut mot Ryan Giggs. Giggs insats var mycket bra under de 15 minuter han spelade, han fick ju nu spela på kanten istället för centralt. Hörnan som följde frisparken blev mycket farlig när Carrick mötte Van Persie inspel med huvudet, bollen tog dock i ribban och ner. Synd för Carrick som var värd att bli målskytt då han var fenomenal matchen igenom, överlägset bäste man på plan.

Giggs låg bakom mycket i slutet och United borde ha utnyttjat något utav hans brilljans bättre, men skärpan framför mål saknades. Scholes byttes in med 5 minuter kvar istället för en för dagen medioker Cleverley. Scholes gjorde inte mycket mer än att dra på sig ett gult kort, Danny Welbeck däremot fick sitta kvar på bänken istället…

Matchen slutade 1-1. Det resultatet hade jag tagit innan matchen men det är mer svårsmält så här efteråt. United var klart bättre i andra halvlek och hade mängder med bra chanser som man inte utnyttjade. Hemmalaget hade 10 skott på mål, flest av alla lag hittills under säsongen, få av dom kommer jag ens ihåg, vilket antagligen betyder att de inte var särskilt farliga. 1-1 kunde, och borde, ha slutat minst 1-3 men United kan inte vara för nonchalanta i närheten av straffområdet, då tappar man poäng.

Manchester United
De Gea – Jones, Vidic, Evans, Evra – Valencia, Carrick, Cleverley, Young – Rooney, van Persie

Byten:
Hernandez för Carrick (61)
Giggs för Rooney (78)
Scholes för Cleverley (85)

Ej använda avbytare: Lindegaard, Buttner, Welbeck, Fletcher

Swansea
Vorm – Tiendalli, Chico, Williams, Davies – Agustien, Britton – Dyer, Guzman, Routledge – Michu

Byten:
Sung-Yeung för Britton (62)
Moore för De Guzman (70)
Schechter för Agustien (87)

Ej använda avbytare: Tremmel, Monk, Richards, Graham

Publik: 20,650
Domare: Michael Oliver