Spelarbetyg: Manchester United – Newcastle

United utökade i och med 4-3-segern över Newcastle serieledningen till hela sju poäng. Laget stod för en imponerande vändning, men samtidigt är tre insläppta mål på hemmaplan under all kritik.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
Får tillsammans med Carrick ta på sig det första målet, då han borde ha styrt undan returen på ett bättre sätt. De andra målen har han ingen chans att ta. Ser fortsatt inte helt säker ut i luftrummet och väljer att boxa onödigt mycket. I övrigt var han stabil och kommer undan med ett godkänt betyg.

Betyg: 6

Chris Smalling
Såg lite ovan ut på högerbackspositionen och hängde inte med forne lagkamraten Obertan innan Newcastles 2-3. Även om han gör sig bäst som mittback tror jag att Smalling har potentialen att prestera också ute till höger i framtiden.

Betyg: 6

Rio Ferdinand
Missar lite vid 0-1 då han ser trög ut när han inte hänger med i Perchs tempo, även om De Gea självklart är den som bär störst ansvar. Vid 2-3 vet jag inte riktigt vad han sysslar med. Rio är långt ifrån situationen efter det snabba inkastet, vilket ger Cissé ytor som han inte ska ha. När mittfältet inte fungerade i första fick han sköta uppspelen genom att slå långa bollar mot van Persie, något som fungerade förvånansvärt bra ett par gånger.

Betyg: 5,5

Jonny Evans
Blev målskytt både framåt och strax därefter också i egen kasse. Självmålet har vi överseende med, då det i mitt tycke inte ska godkännas. Hamnar på mellanhand vid 2-3, och hade kanske, tillsammans med Evra, kunnat täcka upp lite bättre i mittbackskollegans ställe där i och med att Cissé är ensam Newcastlespelare i staffområdet. Driver på laget framåt i slutskedet.

Betyg: 6,5

Patrice Evra
Målskytt för fjärde gången den här säsongen. Imponerande! Är dock inget undantag i backlinjen vad gäller missar vid baklängesmålen. Ligger alldeles för långt ifrån Simpson i anslutning till 1-2-målet och får också höra detta av Rio efteråt. Även vid 2-3 hade man kunnat förvänta sig lite mer i försvarsspelet. Fick bättre självförtroende och blev mer delaktig framåt efter målet och tillförde energi till laget som var viktig för att vända matchen.

Betyg: 7

Antonio Valencia
Är en gåta just nu. Helt anonym i 60 minuter innan han blixtrar till efter Evras kvitteringsmål. Bra passning före RvP:s 3-3 och slog därefter även ett fantastiskt inlägg som Hernández borde ha skallat dit. Måste hålla den nivån i 90 minuter om han vill fortsätta med att vara given i startelvan.

Betyg: 6,5

Michael Carrick
Matchens lirare i mina ögon efter en trög start, då knappt en enda passning satt på rätt fötter. Kliver fram i andra och visar sin sanna kvalitet. Inlägget till Hernández avgörande är grymt bra.

Betyg: 7,5

Paul Scholes (Utbytt 69)
Har gjort sitt på den här nivån. Passningsspelet är som oftast klanderfritt, men det går på tok för långsamt. Klar skillnad när Cleverley kommer in vad gäller Uniteds tempo i anfallsspelet.

Betyg: 5

Ryan Giggs
Har tydligen inte gjort sitt på den här nivån riktigt ännu. Visade goda tendenser redan tidigt, även om det inte lossnade då. I den andra var han faktiskt riktigt bra. Giggs vårdade bollen bättre än vanligt, var inblandad i mycket av det som hände i anfallsväg och inläggsfoten finns kvar där än. Helt klart ett fall framåt för Ryan, vilket var kul att se!

Betyg: 7

Robin van Persie
Har hittat en jämn hög nivå som han för närvarande alltid presterar på och har en fotbollshjärna som få andra. Fick väldigt lite att jobba med i den första halvleken, men det blev bättre när lagkamraterna vaknat till sista 30. Satte ack så viktiga 3-3 efter att ha fått chansen två gånger och ligger åter i delad skytteligatopp på 13 fullträffar.

Betyg: 7,5

Javier Hernández (Utbytt 90)
Osynlig under långa stunder i första och bränner nåt läge för mycket i den andra. Men vem f*n bryr sig om det när han har den där genen som gör att han finns på rätt plats vid rätt tillfälle och aldrig gör några misstag när det betyder som allra mest? Den kvaliteten är ovärderlig och det är bara att hoppas att Chicharito nöjer sig med den roll i vilken han passar allra bäst, och struntar i antalet spelade minuter över en säsong.

Betyg: 7

Tom Cleverley (Inbytt 69)
Tillförde fart och energi i anfallspelet och borde givetvis ha kommit in tidigare.

Betyg: 7

Darren Fletcher (Inbytt 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS