Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot West Ham

United var bara någon minut från att slås ut ur FA-cupen redan i den tredje omgången. Då slog Giggs en magnifik passning till Van Persie och Van Persie förvaltade passningen på bästa sätt och sköt 2-2 och räddade därmed ett omspel (spelas den 15 eller 16 januari).

Det började bra för United, som spelade med en något annorlunda uppställning där Rafael tycktes agera högerkant i en diamant med Scholes som defensiv och Kagawa som offensiv spets. Cleverley gav United ledningen efter ett utmärkt anfall där Hernandez slog ett utmärkt inlägg som Cleverley tämligen enkelt kunde förpassa in i mål.

West Ham skulle dock vända 0-1 till 2-1 efter två närmast identiska mål genom Collins (båda gångerna på assist från nyförvärvet Joe Cole). Därefter kontrollerade hemmalaget matchen och United såg ut att åka ut.

På övertid skulle dock United kvittera efter ett magnifikt samarbete av inhopparna Giggs och Van Persie. Giggs levererade en fantastisk långpassning som Van Persie tog emot alldeles ypperligt för att sedan placera bollen säkert in i mål. Klass rakt igenom.

Valencia fick sedan en bra chans att avgöra men avslutade mycket svagt.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen – vilket betyder att Van Persie inte får vara med).


[poll id=”107″]


Javier Hernandez blev bästa spelare mot Wigan med 39 procent av rösterna. Tvåan Van Persie fick 34 procent medan trean Evans fick 11 procent.