Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: West Ham – Manchester United 2-2

Manchester United spelade i går 2-2 mot West Ham på Upton Park i FA-cupens tredje omgång. Det krävdes ett mål på övertid av inbytte van Persie för att räddad United till ett omspel med sin kvittering.

Första halvlek:
United kom till spel med en stark elva. Robin van Persie var dock placerad på bänken, han skulle dock ha en avgörande roll i matchen. I West Ham fick Joe Cole debutera inför sin nygamla hemmapublik.

Matchen började i ett bra tempo. United hade mycket boll på West hans planhalva dock utan att skapa några farliga chanser. Det var hemmalaget som fick den första och bästa chansen när Alou Diarras nick räddades av Paul Scholes på mållinjen. Efter 23 minuters spel gör United 1-0 genom Tom Cleverley efter ett mycket fint anfall mellan Hernandez, Welbeck och Cleverley. Ledningen varade dock inte så länge. Knappt 5 minuter efter ledningsmålet gjorde Collins 1-1 via en nick. 1-1 stod sig även in i paus.

Andra halvlek:
Andra halvlek började i ett lågt tempo och United skapade inga större chanser. West Ham tog ledningen efter en timmes spel, även denna gången genom en nick utan Collins. Efter West Hams ledningsmål kom United ingenstans. Det var dåligt tempo, dåligt passningsspel.

Med knappt 20 minuter kvar av matchen byttes Giggs, van Persie och Valencia in för United. Giggs hade en farlig chans genom en nick som han dock inte fick riktigt träff på. Det dröjde till 91:a matchminuten innan United kunde få in sin kvittering vilket även innebär omspel på Old Trafford. En mästerlig boll från Giggs nådde van Persie som tog med sig bollen i farten och satte bollen i mål.

Sammanfattning:
United började matchen bra och hade bra med chanser till att kunna avgöra matchen tidigt. I andra halvlek och speciellt efter West Hams ledningsmål var laget inte alls med, man hade dålig rörelse och skapade inte några farligheter. Giggs och van Persie’s inhopp gjorde skillnaden i matchen. Nu väntas omspel på Old Trafford onsdag den 16 januari. Vinnaren där ställs mot vinnarna i matchen Fulham/Blackpool.

West Ham:
Jääskelainen, Tomkins, Collins, Demel, Potts, Nolan, Collison, Diarra (Noble 73′), Cole (Taylor 78′), Cole, Vaz Te (Jarvis 61)

Bänk:
Spiegel, Reid, Spence, Jarvis, Taylor, Noble, Lee

Manchester United:
De Gea, Rafael, Evans, Smalling (Giggs 78′), Vidic, Büttner, Scholes (Valencia 68′), Cleverley, Kagawa, Hernandez (Van Persie 68′), Welbeck

Bänk:
Lindegaard, Ferdinand, Valencia, Giggs, Young, Van Persie, Macheda