Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: West Ham – United

United klarade 2-2 mot West Ham och räddade omspel tack vare ett fantastiskt mål av Van Persie på Giggs magiska passning. Om det var genomgående höga betyg efter segern mot Wigan så blir betygen den här gången betydligt sämre.

Det fanns bra moment, i alla fall i inledningen av matchen, och man ska förstås inte förringa West Hams insats – man kan argumentera att det var hemmalaget som gjorde United dåliga – men totalt förväntar vi oss att United ska prestera bättre.

Efter två matcher, West Brom och Wigan, med ett utmärkt försvarsspel var den här säsongens normala stil tillbaka. Jag tycker att det är mittfältet, obalanserat, som är problemet – med Carrick på planen tror jag att vi hade sluppit Collins båda mål. Diamanten gjorde comeback men det kändes mer som att den användes för att man skulle kunna matcha de spelare man ville ha på planen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
6

De Gea kan absolut inte lastas för något av målen men är i övrigt rätt sysslolös. Han gör en teveräddning i andra halvlek men det vi minns är två magnifika utsparkar som mycket väl kunde ha gett De Gea en assist.

Chris Smalling
6

Utbytt 78. Möjligen fanns det en tanke med att spela långe Smalling istället för korte Rafael på högerkanten mot West Hams stora och starka lag. I så fall var det ingen tanke som gav effekt. Han gör det ok, varken mer eller mindre.

Jonny Evans
6,5

Evans gör en tämligen stabil insats och har ingen skuld i något av de insläppta målen. För mig är han en självklar startspelare mot Liverpool på söndag.

Nemanja Vidic
5,5

Varnad. Varningen Vidic drar på sig i slutet är bedrövlig och man måste åtminstone ifrågasätta vad han gör på de båda insläppta målen. Samtidigt räddar han ett givet mål med en riktigt stark nick (efter att Scholes räddat på mållinjen).

Alexander Buttner
6

Buttner har en del problem i början men spelar upp sig. Jag tycker dock att han bidrar för lite offensivt även om han har ett par hyggliga inlägg i andra halvlek. Det bästa vi kan säga om Buttner är annars att han kämpar. Han är förstås fortfarande ung men jag blir förvånad om han gör mer än ett par säsonger i United.

Paul Scholes
5

Utbytt 68. Varnad. Han räddar på mållinjen och drar igång anfallet som ger oss ledningen. Samtidigt är han långsam och drar på sig en onödig varning. Han ligger för långt ifrån Cole på det första insläppta målet och på det andra kan man tycka att han ska kunna ta bort Collins. Jag tycker inte att ankarrollen på mitten passar Scholes, han har inte tillräckligt bra defensiva egenskaper för den.

Rafael da Silva
6

Förvirrad. Ja, mer behöver vi väl egentligen inte skriva. Han placeras som högerkant i en diamant och får en stund i andra halvlek också spela central mittfältare innan han till slut landar på högerbacken.

Tom Cleverley
7

1 mål. Med ett behärskat avslut skjuter Cleverley 1-0 efter en stark löpning. Får dra ett tungt lass med mittfältskamrater som både är malplacerade (Rafael, Scholes) och ur form (Scholes, Kagawa) och kommer undan med hedern i behåll. Hans utmaning nu är att behålla formen och hålla skadorna borta, gör han det har han en självklar plats på mitten resten av säsongen.

Shinji Kagawa
5

Kagawa fick 90 välbehövliga minuter. Vi fick se en del sekvenser där han visar att han har väldigt mycket boll i kroppen men totalt är han för lite involverad i matchen. Delvis kan man skylla på lagkamraterna men han har förstås ett eget ansvar också. Skadan, som varade lite för länge, har förstört rätt mycket och med halva säsongen vet vi fortfarande inte vad planen med Kagawa är. Jag tror att han kommer att bli en fantastisk tillgång för United men jag börjar tvivla på att han blir det redan den här säsongen.

Danny Welbeck
6,5

Fick en välbehövlig chans som anfallare och gjorde en klart godkänd insats. Vissa saker gör han väldigt bra, när han väljer att skjuta istället för att försöka frispela Hernandez visar han dock att självförtroendet saknas. Welbeck saknas i målprotokollet.

Javier Hernandez
6,5

Utbytt 68. 1 assist. Chicharito har förstås en stor del i Cleverleys mål och visar att han kan mer än att bara göra mål. Att han i januari är tvåa i den interna skytteligan är en liten överraskning, att han vid samma tid är trea i den interna assistligan är en stor överraskning.

Robin van Persie
n/a

Inbytt 68. 1 mål. Mottagningen är förstås fenomenal. Det andra tillslaget är ännu bättre. Redan när han visar att han tänker skjuta (det tredje tillslaget) vet man att det kommer att bli mål. Allt Robin gör är kvalitet. Han har redan skjutit sex segermål – samtliga i uddamålssegrar – och nu kan vi alltså addera en kvittering.

Antonio Valencia
n/a

Inbytt 68. Får chansen att avgöra på övertid, avslutet är dock bedrövligt. Ja, hela hans inhopp är bedrövligt. Valencia saknar allt vad självförtroende heter. Det har gått så långt att han t.o.m. känner sig tvingad att använda vänsterfoten – två inlägg [sic!].

Ryan Giggs
n/a

Inbytt 78. Borde ha kvitterat. Revanscherar sig dock med en magisk passning. Sinnesnärvaron att slå den passningen kommer inte från mer än 900 matcher, den kommer från att Giggs är en exceptionell spelare.