Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Anderson och Nani spelklara

På dagens presskonferens berättade Sir Alex Ferguson att Anderson och Nani är spelklara till söndagens match mot Liverpool, medan Rooney och Jones förväntas vara tillbaka till matchen mot West Ham på onsdag.

”Jag hoppas faktiskt att Wayne ska börja träna idag, och då kommer han inte att vara långt borta,” sa Sir Alex Ferguson. ”Jag tror inte att det är en stor sak men det kommer att hjälpa honom på vägen. Skadan är ganska rättfram så om han börjar idag borde vi ha honom tillgänglig för onsdagens match.

”Nani är tillbaka i träning och kommer att vara med i truppen på söndag. Phil Jones är tillbaka, även om jag tror att onsdag är mer troligt för honom. Anderson har varit tillbaka i träning i tio dagar så han kommer att vara med i truppen på söndag.

”Överlag är vi i en hälsosam situation. Hur länge det kommer att vara vet jag inte, men det är bra att ha dem tillbaka.”

Nu vet vi ju inte hur vi ska tolka den här informationen. Anderson och Nani har rimligtvis för lång frånvaro för att vara aktuella för att starta. Nani kanske kan vara ett alternativ som joker från bänken, men det här känns inte som en match man slänger in Anderson i. Jones har räknar Ferguson i princip bort och det finns ingen anledning att misstro honom där – i dagsläget har vi helt enkelt bättre alternativ.

Sen är det Wayne Rooney. Min spontana reaktion är att Ferguson, trots att han säger något annat, vill att vi ska tro att han är tillgänglig. Vilket då betyder att Rooney inte kommer till spel på söndag. Vi får se, helt enkelt.

Oavsett kan vi ändå konstatera att det är positiva nyheter.

Ferguson passade också, på vad som verkar ha varit en trist presskonferens, på att säga några ord inför söndagens match:

”Givetvis, det är Liverpool, en derbymatch. Det förändras alltid, det är alltid en oerhört viktig match och också intensiv och känslosam. Allt du kan tänka på om en derbymatch kommer förmodligen att vara där på söndag. Vi går åtminstone in i matchen i hygglig form.”


Källa: Manutd.com