Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Silly Season: United favoriter att värva Wilfried Zaha

Manchester United är enligt tidningarna favorit att signera Crystal Palace eftertraktade ytter Wilfried Zaha och en affär kan äga rum redan i januari.

Wilfried Zaha är given i Crystal Palace startelva och fick dessutom debutera för det engelska landslaget i träningsmatchen mot Sverige i höstas med ett kort inhopp. Han anses vara en av de mest eftertraktade spelarna i Championship och förutom United ryktas även Londonlagen Arsenal, Chelsea och Tottenham vara intresserade av spelaren.

Wilfried Zaha

Position: Ytter
Född: 1992-11-10 i Elfenbenskusten
Nationalitet: Engelsk
Längd/vikt: 180 cm/66 kg
Karriär: Crystal Palace (2009-, 121 matcher/15 mål)
Landskamper: 1

Zaha föddes i Elfenbenskusten den 10 november 1992 men är av engelsk nationalitet. Han är en snabb teknisk ytter som både skapar och gör mål. Han etablerade sig i Palace säsongen 2010/11 och har därefter blivit allt viktigare för klubben. Den här säsongen har han startat alla matcher utom en i ligaspelet (att han missade en match tror jag var p.g.a. att han var avstängd). Totalt har han under säsongen gjort 5 mål och 5 assist på 28 matcher. Han verkar dock ha ett hett temperament och har redan dragit på sig 19 varningar och 3 utvisningar i karriären.

Palace slåss om en av de två platserna som garanterar uppflyttning till Premier League och vill förstås inte förlora sin jättetalang. Mycket tyder på att Palace endast kommer att sälja Zaha i januari om affären inkluderar att Zaha omedelbart lånas ut tillbaka till Palace.

Trots konkurrensen ska United alltså vara favorit att värva spelaren, bland annat för att Sir Alex Ferguson har ett bra förhållande med Palace manager Ian Holloway. En affär förväntas kosta runt 12 miljoner pund.

Ferguson hade dock inget att rapportera på fredagens presskonferens: ”Det finns inget att rapportera. Det är januari, vad kan jag säga? Jag vet att [media] är desperata för en story men det finns ingen story. Jag har inget att berätta för er.”

Det här känns ändå som en möjlig värvning för United. Historien lär fortsätta att gry tills dess att Zaha har skrivit på för en ny klubb. Vi återkommer förstås om det finns något mer konkret att berätta…


Källor: Mirror.co.uk, Guardian.co.uk, Menmedia.co.uk, Manutd.com, ESPN Soccernet