Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Persie månadens spelare

Robin van Persie har utsetts till månadens spelare i Premier League. Tottenhams manager Andre Villas-Boas utsågs samtidigt till månadens manager.

Van Persie gjorde mål i fem av Uniteds sex ligamatcher i december (totalt fem mål), inkluderat segermål mot Manchester city och Reading samt den viktiga kvitteringen mot Newcastle. Han stod dessutom för tre assist.

”Det var en viktig månad för oss. Du har vissa perioder under en säsong när det går din väg och december var en av dessa perioder,” sa Van Persie.

Sir Alex Ferguson pratade om Van Persie på fredagens presskonferens och hade förstås bara positivt att säga:

”Jag sa för en tid sedan att jag inte tyckte att vi använde honom så bra som vi kunde men jag tycker att det händer nu. Vi är mer vana med den typ av spelare han är och det har hjälpt oss. Han har blivit väldigt viktig för oss.

”Det han gjorde förra året var bara kulmen av några år i Arsenal. Med en spelare i sitt första år vet du aldrig. Vem hade trott att Wayne skulle göra ett hattrick i sin debut? Det var som en saga. Du vet aldrig vad du kommer att få. Vad vi tyckte var att hade hittat en väldigt bra spelare.

”Det första vi tittade på var spelarens kunnande. Att betala den mängden pengar var mycket för en spelare på sitt sista år. Men saken med det är att det bevisades ett år tidigare när city betalade 24 miljoner pund för Samir Nasri – antingen vill du ha honom eller så vill du inte ha honom. Om du vill ha honom måste du betala det pris klubben väntar på.

”Vi ville verkligen ha Robin så vi var beredda att gå den extra vägen för honom. Det är bara så fotbollen är nu för tiden.”


Källa: Manutd.com