Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Liverpool

I morgon kl 14.30 spelas Manchester United mot Liverpool på Old Trafford. Under hösten vann United mötet på Anfield med 2-1 efter att Robin van Persie avgjort sent med en tveksam straff. United går in till stormötet med sju poängs (52 poäng) försprång till tvåan i tabellen. Liverpool å sin sida ligger på en åttonde plats (31 poäng) med sju poäng upp till fyran, stadsdelen Chelsea (en match mindre spelad).

Manchester United

Manchester United

Skador: Rooney (ca 16 januari)
Tveksamma: Jones
Tillbaka från skada: Anderson, Nani
Form (PL): VVOVVV (senaste matchen sist)
Disciplin (PL): 35 GK, 0 RK
Bästa målskytt (PL): Van Persie 16

Möjlig startelva

De Gea
Rafael, Evans, Rio, Evra
Valencia, Carrick, Cleverley, Young
Van Persie, Hernandez

Skadeläget ser för United bättre ut en på länge. Lagkaptenen Vidic är åter sedan ett par veckor och Sir Alex meddelade på gårdagens presskonferens att Jones, Anderson och Nani åter är disponibla. Samtidigt rapporteras att Rooney i går tränade och, åtminstone, är aktuell för omspelet i FA-Cupen mot West Ham United på onsdag. United förfogar därmed över en nästintill skadefri trupp (Powell är skadad).

Det är, som vanligt, mycket svårt att förutspå Uniteds startelva. Emellertid lär de Gea, Rafael, Evans, Rio och Evra bemanna de defensiva positionerna i startelvan. På mittfältet kommer Sir Alex att spela fyra eller fem man. Om en utgår från 4-4-2 spelar troligen Young, Carrick, Cleverley och Valencia. På topp spelar självklart van Persie, kamperad av Hernandez/Welbeck/Rooney. I fall skotten väljer fem man på mittfältet kan det tänkas att Scholes startar på mittfältet. Matchen är garanterat för tidigt för Anderson och Fletcher har inte spelat mycket de sista veckorna. Giggs är en joker, men nyttjas troligen som inhoppare. Nyförvärvet Kagawa har förvisso spelat ett antal minuter sedan sin comeback, men det skulle förvåna om japanen går in från start i en sådan här laddad match. På bänken återfinns troligen Lindegaard, Vidic, Smalling (Anderson), Kagawa, Nani (Giggs), Welbeck och Rooney (Büttner).

Liverpool

Liverpool

Skador: Enrique, Kelly
Tveksamma: Borini
Form (PL): VFVFVV
Disciplin (PL): 27 GK, 2 RK
Bästa målskytt (PL): Suarez 15

Möjlig startelva

Reina
Wisdom, Skrtel, Agger, Johnson
Sterling, Henderson, Lucas, Gerrard, Downing
Suarez

På skadelistan återfinns backarna Enrique och Kelly. Frågetecken finns även för Borini, då han nyligen återvänt till träning. De defensiva lagdelarna lär innehålla målvakten Reina och en fyrbackslinje bestående av Wisdom, Skrtel, Agger och Johnson. På mittfältet återfinns då Sterling, Henderson, Lucas, Gerrard och Downing. På topp spelar garanterat den mindre begåvade Suarez. Möjligen kan Brendan Rodgers välja att spela ett mittfält om fyra man och introducera nyförvärvet Sturridge på topp med Suarez. Nämnde Sturridge ger bortalaget en annan dimension i anfallet efter att värvningsförsöket av Fulhams Clint Dempsey misslyckades i augusti.

Historik

United mot Liverpool

Totalt: 186 | 73-51-62 | 258-240
Ligan: 159 | 62-44-53 | 222-209
Old Trafford: 87 | 44-27-16 | 146-80
Sista sex: VFOFVV
Sista sex på Old Trafford: VFVVVV


2012-09-23 PL Liverpool – United 1-2
2012-02-11 PL United – Liverpool 2-1
2012-01-28 FA Liverpool – United 2-1

United har förvisso en stark statistik mot Liverpool de senaste säsongerna (sju vinster på åtta möten) på Old Trafford, men frågan är om bortalaget inte har ett bättre utgångsläge än på länge? Ingen förväntar sig att laget skall kunna ta poäng i morgon, särskilt mot bakgrund av Uniteds ljusare skadeläge samt den starka formen (åtta vinster på de nio sista matcherna). Liverpool är emellertid en motståndare som har spelare som är fullt kapabla att ställa till med problem för hemmalaget. Den ytterst osympatiske Suarez har haft en god säsong med, bland annat, 15 ligamål. Sturridge ger bortalaget ett alternativ i fall offensiven inte skulle fungera. På kanten återfinns den unge Sterling, vilken spås en lysande framtid. Sterling var relativt anonym i mötet på Anfield, men har stor kapacitet. Lagkaptenen Gerrard har gjort fem mål på de sista sju möten mot United och är alltid en spelare att se upp med.

Manchester United – Liverpool

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Söndag 13 januari, 14.30
Domare: Howard Webb
Odds: United 1,80 | Liverpool 4,00 | oavgjort 3,75
TV: Viasat Fotboll (HD)