Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot Liverpool

Manchester United tog tre poäng mot Liverpool efter att ha vunnit med 2-1. Van Persie och Vidic gjorde Uniteds mål, efter att Evra varit näst sist på bollen i båda fallen.

United öppnade bra och dominerade stort från start. Därför kom det inte som någon överraskning att Van Persie gjorde 1-0. Efter ett snyggt anfall där Cleverley och Welbeck var involverade fick Evra bollen på vänsterkanten, fransmannen slog ett hårt inlägg efter marken och Van Persie sköt bollen i mål på ett tillslag.

United fortsatte att dominera och efter att ha missat flera bra chanser skulle 2-0 komma efter en frispark. Van Persie lyfte in frisparken mot den bortre stolpen där Evra dök upp och nickade bollen i mål. Ja, så såg det i alla fall ut, reprisen visade emellertid att Vidic fick en touch på bollen innan den gick in i mål, därmed tillskrivs målet Vidic.

När man trodde att United, än så länge överlägsna, skulle gå mot en stabil seger bestämde sig laget kollektivt för att slappna av. Liverpools reducering kommer efter en situation där jag tycker att Evra, Cleverley, Carrick, Ferdinand, De Gea och Rafael samtliga kunde ha agerat bättre.

Efter reduceringen tog Liverpool över och det blev onödigt spännande. United lyckades emellertid hålla undan och tog tre viktiga poäng mot de sannerligen osympatiska motståndarna.

På den negativa sidan noterar vi att Evans missade matchen med en hamstringskada, att Young blev skadad och utbytt i halvtid och att Vidic utgick med vad som såg ut att vara en skada i slutet av matchen. Precis när skadeläget började se bra ut…

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).


[poll id=”108″]


Tom Cleverley blev bästa spelare mot West Ham med 37 procent av rösterna. Tvåan Welbeck fick 15 procent och trean Vidic fick 10 procent.