Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Intresse för Zaha bekräftat

Manchester Uniteds VD David Gill har idag bekräftat att United är intresserade av att värva Crystal Palace ytter Wilfried Zaha. Gill påpekar dock att en affär ännu är långt borta och att en affär inte kommer att se Zaha spela för United förrän nästa säsong.

Spekulationerna kring Zaha fortsätter att rulla och nu får vi alltså en bekräftelse på att det åtminstone finns en viss substans i ryktena. United får emellertid konkurrens av Arsenal som fortsatt sägs vara intresserade medan Chelsea och Tottenham tycks ha dragit tillbaka sitt intresse.

David Gill berättar: ”Om vi gör något med Zaha så är det för sommaren. Vi får se vad som händer. Det är fortfarande en lång väg att gå. Han är en av de spelare vi tittar på. Det är allt jag kommer att säga för tillfället.”

Trots att Gill säger att en affär är långt borta så spekuleras det i att Zaha ska ha meddelat sina vänner att en affär är på gång. En sådan affär skulle i så fall se Zaha lånas tillbaka till Crystal Palace för resten av säsongen och det är mycket möjligt att affären även kommer att inkludera att två eller tre av Uniteds mer lovande spelare lånas ut till Palace. Palace är i allra högsta grad inblandade i striden om en av de två direktplatserna till Premier League, för närvarande är laget fyra i Championship, endast två poäng bakom tvåan Hull.

Crystal Palace mangager Ian Holloway skrev i helgen i sin kolumn i Sunday Mirror att en affär med Zaha i januari bara kommer att ske om Zaha omgående lånas tillbaka:

”Wilfried Zaha är önskad av några av de största klubbarna i Premier League. Och det, i fotbollens silly season som alla andra kallar januari, är problemet. Behovet av sekretess gör det omöjligt att avslöja vem som är intresserad i Zaha och vem som har kommit med ett bud. […] Även om vi når en överenskommelse med en klubb så måste den inkludera en klausul att Zaha stannar för resten av säsongen.”


Via: Skysports.com Källor: Guardian.co.uk, Sunday Mirror