Matchrapport: Manchester United-West Ham 1-0 (FA-cupen omspel)

Mötet på Upton Park slutade 2-2, vilket innebar omspel hemma på Old Trafford. När många spelare vilade fick vi se en ung backlinje hålla nollan, vi fick även se Anderson, Nani och Rooney tillbaka efter skadefrånvaro. Just Rooney gjorde tidigt 1-0 målet och brände senare en straff. Men det räckte, en stabil 1-0 seger och United är vidare till den fjärde omgången av FA-cupen – där väntar Fulham.

Första halvlek

Förutom Rafael, var det en helt utbytt startelva från Liverpoolmatchen – ändå lyckades man forma ett väldigt starkt lag. Det säger en hel del om Uniteds bredd i truppen, men även att skadeläget börjar se allt ljusare ut. Frågan är om inte United har Englands/Europas bredaste trupp?

United tog snabbt kommandot i matchen, med väldigt raka anfall och mycket fart. I den nionde matchminuten tar man ledningen, Anderson slår en magisk djupledsboll till Chicharito som osjälviskt passar bollen i sidled till Rooney, som enkelt kan peta bollenn i mål. Ett mål som kallatss fegt och vidrigt på FIFA, för er som spelar det.

En kort hörnvariant därefter Nani en bra chans, som slår till på volley från nära håll. Avslutet går mot den bortre stolpen, men den unge vänsterbacken Potts rensar undan på mållinjen. Rooney hade sedan ett skott utanför straffområdet som Jaaskelainen räddade, men det hände inte mycket mer i den första halvleken

Andra halvlek

En bit in i andra halvlek uppstår en straffsituation när Cole sparkar upp bollen i luften, bollen tar på Rafaels lår och studsar sedan upp på armen. Domaren friar och spelet fortsätter, United kontrar och efter en försvarsmiss kommer Chicharito fri men skjuter över. West Ham tappar än en gång bollen i backlinjen och ger Chicharito en halvchans, men Jaaskelainen kommer ut bra och täcker av ytorna för mexikanen innan målvakten plockar bollen.

Med runt tio minuter kvar får United straff, det är Giggs som snyggt driver upp i plan och slår ett inlägg som tar på en arm i straffområdet. Det är högerbacken Spence som har kvar armen högt upp i luften och långt från kroppen. Rooney steppar upp och skjuter över – högt över. Uniteds försvarsspel var bra, men de hade svårt att få undan bollen i vissa situationer, vilket bidrog till ett par halvchanser för West Ham. Men United håller undan och matchen slutar 1-0 efter att Rooney gjort matchens enda mål.

Sammanfattning

Första halvlek började bra för Uniteds del, men man lyckades inte behålla samma fart i anfallsspelet. Trots ledningen spelade man väldigt offensivt, nästan lite väl offensivt åt gånger. Giggs och Anderson hade riktigt bra matcher, men lämnade backlinjen väldigt ensam, något West Ham inte lyckades utnyttja. Smalling och Jones skötte det bra mot Carlton Cole som var ensam på topp. Hade han fått hjälp av spelare som Jarvis och Nolan hade det kunnat bli en tung kväll. Carrick och Scholes byttes in senare i matchen och gav mer balans på det oroliga mittfältet. Scholes lyckades även dra på sig ett gult kort. Viktigt.

Sedan var det de omtalade straffsituationerna. Big Sam var väldigt missnöjd efter matchen och klagade på att United alltid får straffarna med sig på Old Trafford. Situationerna liknar varandra, men Uniteds straff är lite klarare enligt mig än den West Ham ville ha, men samtidigt hade nog det rätta varit att tilldela båda straffarna – eller ingen alls.

Ingen jätteimponerande insats, men man gjorde sitt jobb och gick vidare. Märkligt att Rooney får fortsatt förtroende från elva meter, frågan är om han får ta nästa straff om Van Persie är på plan samtidigt? Hade hoppats på betydligt mer från Valencia och Nani på kanterna, som inte alls lyckades trots att man mötte två unga ytterbackar i Spence och Potts. Chicharito var pigg och tar hela tiden löpningar på gränsen till offside, trots ett antal avblåsningar var hans löpningar matchavgörande, då det låg bakom matchens enda mål. Återigen, det var en fantastisk passning från Anderson.

Man Utd: Lindegaard- Rafael, Jones, Smalling, Büttner- Valencia, Anderson (Carrick 67′), Giggs, Nani (Scholes 77′)- Rooney, Chicharito

Oanvända avbytare: Amos, Ferdinand, Kagawa, Welbeck, Van Persie

West Ham: Jaaskelainen- Spence, Reid, Tomkins, Potts- Diame (Collison 65′), Diarra- O’Neil, Taylor, Vaz Te (Lee 78′)- C.Cole (Nolan 65′)

Oanvända avbytare: Spiegel, Demel, Jarvis, Lletget

Domare: Phil Dowd
Publiksiffra: 71,081


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS