Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex kräver bättre straffar

Det blev en stabil vinst med 1-0 mot West Ham även fast Rooney missade en straff. Sir Alex hade en hel del att säga efter matchen, allt från en fortsättning för Giggs nästa säsong till missade straffar. Men vi kan börja med vad han hade att säga om det stabila försvaret.

”Jones och Smalling var fantastiska, båda två var helt underbara och jag kan inte vara mer nöjda med dem. De har varit skadade ett tag och behöver matcher så dagens match kommer bara hjälpa dem. Vi har flera andra som behövde matcher, som Nani, Rooney, Anderson och Büttner. Så vi hade sex spelare som behövde matchträning i ett kritiskt läge av säsongen. Det är dags att möta Real Madrid snart och även Tottenham på söndag, så detta var bara goda nyheter att de fick spela.”

Om Matchen
”Vi missade mycket chanser ikväll men vi spelade riktigt bra fotboll emellanåt. 15-minuters perioden efter halvtid var svårt för oss för de slog hela tiden bollar in i boxen, det var så mycket folk på ett ställe. Man måste ta itu med det och tacksamt nog hade vi två mittbackar som var helt magnifika, det var ett fysiskt test och du måste klara det.”

Om Andos pass till första målet
”Det var ett magnifikt pass från Anderson till målet och det var osjälviskt av Chicharito att passa Wayne som fick göra ett enkelt mål. Vi hade även ett skott från Nani som rensades från mållinjen och Chris Smalling kanske kunde ha gjort det bättre med sin nick som träffade målvaktens händer. Chicharito missade även han en chans plus att vi missade en straff, men allt som allt så skapade vi mycket chanser.”

Om Straffar
”Det har varit mycket snack om den där pojken (Rickie) Lambert i Southampton som har satt 31 av 31 straffar – Det är vad straffar handlar om. Det har funnits andra bra exempel genom åren med. Matt Le Tissier som satte 47 av 48 och det var en spelare i Skottland som spelade för Rangers, Johnny Hubbard som satte 65 av 68 straffar. En straff är ett tillfälle att ta övertaget, även om det är en foul eller hands som leder till den så måste du göra mål.”

Om Ryan Giggs
”Han kommer att fortsätta spela ett år till, det finns inga synbara tecken på trötthet eller svaghet i hans spel. Hans kvalité finns fortfarande där och han har en fantastisk balans. Han har aptiten att spela och är en helt fantastisk människa.”

Giggs själv log och höll dock inte riktigt med efter 90 minuter mot West Ham
”Det känns inte som så just nu, men jag njuter mer än nångonsin för stunden. Fa Cupen på Old Trafford… om du inte njuter av det måste du packa ihop dina saker och sluta.”

Giggs om Berbatov
”Det kommer vara trevligt att träffa Berba. Han har gett United mycket och han var en underbar talang, vi måste hålla ett öga på honom. Det ska bli trevligt att träffa honom igen och jag är säker på att publiken kommer att ge honom ett bra mottagande.”

Han hoppas dock på att United går vidare mot Fulham och senare till final
”Vi har inte gjort det så bra som vi kan göra i FA Cupen de senaste tio åren. Vi var riktigt bra under 90-talet så nu vill vi bara komma till final och ge oss själva en chans att vinna cupen. Det är så många spelare i omklädningsrummet som har vunnit mycket men aldrig vunnit FA Cupen, så nu vill vi gå långt.