Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot Tottenham

United fick bara 1-1 i den svåra bortamatchen mot Tottenham sedan Dempsey kvitterat på övertid.

Sir Alex Ferguson ställde upp med en ganska defensiv uppställning, Jones tog plats bredvid Carrick på mitten medan Cleverley istället spelade ytter. Det var ändå United som öppnade matchen bäst och laget tog ledningen efter drygt halva första halvlek genom ett mycket snyggt anfall. Kagawa hittade Carrick som spelade fram Welbeck på vänsterkanten, Welbeck drev in centralt och bytte kant med en passning till Cleverley som drog iväg ett utmärkt inlägg mot den bortre stolpen där Van Persie, tämligen omarkerad, nådde högst och kunde nicka in ledningsmålet.

Matchutvecklingen skulle dock inte gynna United. Tottenham tog över mer och mer. Ferguson bytte in Rooney istället för Kagawa för att ge lite defensiv stadga – ett byte som borde ha lönat sig då Rooney nästan omedelbart tog sig in i offensivt straffområde och blev fälld. Domare Foy blundade dock för den solklara straffen.

Tottenham fortsatte att dominera men United försvarade sig rätt bra. Ferdinand gjorde en utmärkt brytning i ett farligt läge och De Gea svarade för flera bra räddningar. Till slut skulle Tottenham ändå få in sin kvittering sedan en boll lyfts in i straffområdet och United inte klarat att få undan den.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).


[poll id=”110″]


Ryan Giggs blev bästa spelare mot West Ham med 55 procent av rösterna. Tvåan Rafael fick 18 procent och trean Anderson fick 9 procent.