Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Evans och Young fortsatt skadade

På fredagens presskonferens berättade Sir Alex Ferguson att både Jonny Evans och Ashley Young missar lördagens FA-cupmatch mot Fulham. Ferguson ger inget specifikt datum för när de kan vara tillbaka men säger att båda kommer att vara klara till bortamatchen mot Real Madrid den 13 februari.

”Jonny Evans och Ashley Young är fortfarande inte 100 procent friska. Vi hade en bra veckas träning i Qatar och det var en utmärkt tid att åka dit. Vi kunde faktiskt inte ha valt ett bättre tillfälle faktiskt när det beaktar vädret vi har haft här,” sa Ferguson på fredagens presskonferens.

”Så det fungerade riktigt bra för oss och förhoppningsvis kommer vi att dra nytta av det. Det var alltid planen att göra det under något tillfälle i januari. Det kunde inte ha fungerat bättre för oss.”

I veckan spekulerades det att Ashley Youngs skada var betydligt värre än befarat och att han kunde förväntas bli borta en månad, det stämmer inte om vi ska tro Ferguson. Samtidigt fortsätter dock Jonny Evans att vara skadad, han sades vara aktuell för spel redan mot West Ham den 16 januari men är alltså fortsatt borta:

”Ashley Young är inte långt borta. Han tränade lite i Qatar. Inte mycket men han är åtminstone på väg tillbaka och han har alltid varit en viktig spelare för oss. Jonny tar bara lite längre än vi trodde. Men han tränade lite i Qatar. Igen, inte mycket men han är på väg tillbaka.

”Bonusen för oss är, givetvis, att Phil Jones och Chris Smalling båda är tillbaka. Så läget är inte så dåligt i den avdelningen.

”[Evans och Young] kommer att vara spelklara [till matchen mot Real Madrid]. Jag skulle hoppas att ha en helt frisk trupp vid tiden när de matcherna kommer.”

Fulham och Berbatov

Ferguson pratade förstås också om morgondagens match mot Fulham och även Dimitar Berbatovs återkomst till Old Trafford:

”Vi har inte gjort det så bra i FA-cupen under några år nu. Det är en cup som har fantastisk attraktion med tanke på vår statistik i den. Vi har fördelen av att ha lottats på hemmaplan. Vi tar det varje gång. Det kommer att bli en utmaning för oss.

”Berbatov är Fulhams bästa spelare. Jag tycker inte att han var ett misslyckande här. Han var en bra spelare. Vid hans ålder är det inte enkelt att inte spela och jag har massor av alternativ. Han ville ha a-lagsfotboll och och det var det rätta att göra. Jag tycker att han gör det bra där.”

David de Gea

Ferguson fick förstås också någon fråga om målvakten David de Gea. Detta föll dock inte Ferguson i smaken och han valde att inte säga något. Han kunde dock inte låta bli att kalla någon för idiot – vem är tolkningsbart men jag skulle säga att det är de som kritiserat De Gea som kallas idioter:

”Jag har inget att säga om David de Gea. Du tvingas lyssna på några idioter i den här sporten.”

De Gea får stöd av Peter Schmeichel:

”Det är väldigt enkelt att hävda att det är De Geas fel. Jag håller inte med. Jag tycker att om inte De Gea hade spelat hade vi förlorat med 4-1. Vi spelade på ett sätt som kräver att målvakten gör räddningar. Han gjorde det. Han gjorde sitt jobb. Ingen pekar på det.

”Min poäng är att om du inte är så djup så kommer vi inte släppa till de chanserna. Det är den saken jag skulle jobba på. Generellt är sättet att vinna mästerskap inte att försvara så djupt som vi gjorde den sista timmen i söndags. På målet gjorde David alla de rätta sakerna. Han fick sin knytnäve på den i en pressad situation men, oturligt, så hamnade bollen hos en Spursspelare.

”Vi skulle ha varit längre upp på planen. Om det börjar med målvakten så behöver han jobba på det. Men vi behöver att de är modiga nog att ta bort dem. Med Nemanja Vidic borta så länge har det inte funnits ett partnerskap som har kunnat ta bort dem. Han är där nu och vi behöver jobba på det.”

De Gea själv ser sig som förstaval:

”Från tillfället jag skrev på har jag sett mig själv som förstavalet i mål i klubben men det är upp till managern. Han roterar oss när han känner att det är bra för laget. Men givetvis har jag spelat några i rad nu och det är positivt. För en målvakt är det alltid viktigt att ha kontinuitet och att spela regelbundet. Det är bra för självförtroende och moralen.”


Via: Therepublikofmancunia.com Källor: Daily Mirror, Manutd.com, Therepublikofmancunia.com, Independent.ie