Spelarbetyg: Tottenham – Manchester United

United tappade 0-1-överläge till 1-1 på stopptid mot Spurs i söndags. Detta efter att stora delar av laget hamnat i knät på keepern De Gea under matchens slutskede. Van Persie inledde målskyttet med en välplacerad nick i den 25:e matchminuten och Dempsey stod för Tottenhams kvittering i den 92:a.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
7,5

Gjorde en riktigt bra match i snöovädret och stoppade ett flertal kvitteringsmöjligheter med hjälp av sin reaktionsförmåga. Betyget sänks något på grund av agerandet i samband med 1-1-målet, då han misslyckades med att fånga/tippa bollen till hörna. Något som förmodligen delvis berodde på bristande kommunikation med Vidic.

Rafael
6

Varnad. Visade bristande moral mot slutet när han först jobbade hem dåligt för att sedan lägga skulden på Valencia i samband med kvitteringen. I övrigt skötte han sig, men trots att han hade kunnat noterats för en assist efter ett fint lågt inlägg i den andra halvleken var han lite försiktigare i anfallsspelet än vad vi är vana vid.

Rio Ferdinand
7,5

Ägde luftrummet tillsammans med mittbackskollegan. Med lite otur hade han blivit tvåmålsskytt i egen kasse, men nu blev så inte fallet och Rio var en av planens bästa spelare.

Nemanja Vidic
7.5

Ägde luftrummet tillsammans med mittbackskollegan. Hamnade i vägen för De Gea i förspelet till 1-1, men kan här utgår jag från att spanjorens bistande kommunikation var orsaken) inte lastas för det. I övrigt var han, om inte lika, så näst intill lika bra som Rio.

Patrice Evra
5

Varnad. Hade – sin vana trogen – enorma problem med Lennon. Det hela slutade med att Carrick fick täcka upp för honom gÃ¥ng pÃ¥ gÃ¥ng, nÃ¥got som kan tänkas vara en av orsakerna till att United förlorade mittfältskampen i den andra halvleken. FramÃ¥t var han involverad i nÃ¥gra fina samarbeten som skapade ett par halvchanser, men det överskuggas av bristerna bakÃ¥t. Nog för att Lennon är duktig, men Pat tycks ha särskilt svÃ¥rt för den snabbe yttern.

Phil Jones
6

Absolut ingenting fel på Jones vilja, arbetskapacitet och kämaranda, men jag tycker inte att hans passningsspel håller för en plats på ett innermittfält. Gjorde det bästa av situationen, men faktum var att Tottenham ägde mittfältet under långa stunder. Det märktes särskilt tydligt mot slutet av matchen då Jones och hans lagkamrater hamnade för långt ner i banan.

Michael Carrick
7

Varnad. Visade sina fina passningsfötter vid ett par tillfällen i den första halvleken. Föll dock tillbaka för djupt i den andra och därav tappade United lite av udden i anfallspelet. Var ändå bra matchen igenom, även om han många gånger fick rycka in som bevakning för Lennon i Evras ställe

Tom Cleverley
6,5

Utbytt 75´. Assist. Låg, med ett bra och skruvat inlägg, bakom RvP´s ledningsmål. Startade ute till vänster men bytte kant med Welbeck strax före 1-0-målet. Föll ur matchbilden något efter detta, då Uniteds spel allt mer kom att kretsa kring Welbeck i takt med att denne började hitta rätt ute till vänster.

Danny Welbeck
7,5

Stod för ett trendbrott då han efter många försök gjorde en bra insats, trots en utgångsposition på kanten. Började till ute till höger, men fick mer uträttat efter att ha bytt kant med Cleverley. Gjorde det bra i förarbetet till målet och var överlag ett av Uniteds främsta hot. Fortsätter han på samma sätt så är han helt klart ett alternativ till våra övriga yttrar.

Shinji Kagawa
7

Utbytt 62´. Var duktig på att suga åt sig bollen och hitta snabba och smarta passningar till medspelarna, vilket gjorde att United kunde lyckas med en del spelvändningar i den första halvleken. Såg bra ut enda fram till att han blev utbytt och jag hade gärna sett honom på planen under en längre tid än den dryga timmen han fick.

Robin van Persie
7,5

Målskytt. Fortsätter att skämma bort oss Unitedfans, då han med en riktigt klassavslutning nickade in 1-0 efter 25 minuter. Deltog flitigt i anfallsspelet under de relativt få anfall som bortalaget skapade. Bjöd även på en riktig delikatess i form av en klackpassning i den andra halvleken. Föll ur matchbilden något mot slutet, men det hade mer med medspelarna att göra än någonting annat.

Wayne Rooney
n/a

Inbytt. Varnad. Kom in med knappt 30 minuter kvar och inledde med att nästan fixa en straff Ã¥t sitt lag. Domaren valde – möjligen felaktigt – att fria och Rooney svarade med att tackla friskt och vända spelet i anfallet därpÃ¥. Det sÃ¥g ut att kunna bli Rooneys afton, men under de resterande minuterna sÃ¥g vi inte särskilt mycket av honom.